Plopp

Jag älskar verkligen Plopp. Det är så fantastiskt gott! Nu pratar jag alltså om chokladen med kolafyllning, som lätt förväxlas med Center. I somras åkte vi förbi Cloettas fabrik, där de självklart hade fabriksförsäljning också. Fick med mig ett par lådor hem, såklart! Jag frågade vad som var skillnaden mellan Plopp och Center, och jag trodde att det skulle vara den vanligaste frågan någonsin, men tydligen hade de bara fått den en gång tidigare! Galet.

plopp choklad

Skillnaden var inte så stor. Receptet var väl detsamma, men i den ena var det större andel choklad, jämfört med kola. Vilken? Ja, det kom jag ihåg i kanske fem minuter. Jag tror att det var Center, men jag är osäker. Hur som helst, de ska vara kylskåpskalla så att de nästan blir sega. Mmm! Det finns Plopp-glass numera också, den är riktigt god.

En Plopp är liksom lagom stor, väldigt söt och bara helt underbar. Ingen har betalat mig för att skriva att jag älskar Plopp, det är bara något som måste komma ut, helt enkelt. Vilken är din favoritchoklad?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/05/plopp/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • monicasch on maj 21, 2012 at 17:53
  • Svara

  Ritter Sport med rom och russin, nästan omöjlig att hitta i affärer nu för tiden. Någon som spanat in ett lager? Var?

  1. Jag har sett mängder med Ritter sport på Lidl, ska kolla om de har den sorten nästa gång jag kommer till en sån butik!

 1. Anna och jag gjorde ett Plopp- och Center-test som jag bloggade om en gång. Minns inte vilken jag gillade bäst av dem, men jag gillar generellt Cloettas choklad – det är ju mina hemtrakter. Annars är jag just nu galen i Marabous Dubbelnougat – den de inte längre gör Vintervit – SUCK… 😥

  1. Vintervit var fantastisk! Den där dubbelnougaten har jag aldrig förstått mig på, och inte någon annan nougat heller… Jag MÅSTE till fabriksbutiken i sommar!!

 2. Usch va sött 😛 Älskade plopp och center förut. Men nu när jag knappt äter något socker tycker jag ”vanlig” choklad är så sött att det knappt går att äta 😛

  Jag äter bara mörkchoklad nu. Och favoriten är nog den med mint! 🙂

  Hoppas du får en fin tisdag!

  1. Ja, det kan jag förstå! Själv tycker jag inte särskilt mycket om mörk choklad faktiskt… 😀 Men mint är gott!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.