Billy och en bra affär

I går kväll stressade vi iväg på ärenden. Det visade sig, efter ett insidertips, att mina föräldrar hade två vita Billy-hyllor i utmärkt skick som de ville bli av med. Vi hade ju tänkt åka till Ikea och hämta ett par stycken, men på det här sparade vi pengar. Visserligen kostar en sån där inte mer än 395 kronor, men gratis är ju oändligt mycket bättre. Älskaren R ville sponsra ett höj- och sänkbart bord också, men nu när vi inte behövde in på Ikea enbart för hyllorna så tar vi det nästa gång i stället.

Vi stannade vid shoppingcentret i Kungens kurva ändå, för R behövde köpa ett element för tusen spänn och lite krokar. Jag passade på att gå in i en liten inredningsbutik vägg i vägg, och hittade underbara gardiner i precis rätt gröna ton, för en billig peng! Hurra!

De var alldeles för långa, men de går enkelt att klippa av och fålla upp, och med lite tur räcker extratyget till varsin liten duk på sängbordet. ”Svärmor” har en symaskin, och vet säkert hur man använder en dylik också. Jag har ingen aning längre.

Vi hämtade posten hemma, vattnade blommorna och tog med lite småprylar som ska till lantstället. Konstigt att man så sällan tar med något därifrån… Det var skönt att slippa gå in på Ikea faktiskt, för det blev en tio mils omväg till mina föräldrar. Vi fick, förutom Billy-hyllorna, en mycket välbehövlig middag också innan det var dags att rulla tillbaka. Då nämnde vi i förbifarten att R hade köpt ett element, varpå farsan sa att han råkar ha två stycken med hög kvalitet över!

De håller på att avveckla sitt företag, så lokalen töms och det visar sig vara mycket saker vi har ett behov av. Med lite tur kan vi använda elementet på lantstället, om det inte har för hög spänning. Funkar det kan vi lämna tillbaka elementet, och därmed ha fått prylar för 1800 spänn gratis. Sjukt bra!

Förutom Billy och elementet så tog vi med oss lite fotoramar också, och så stal vi två små lampor med vit skärm och ekfot från Rs föräldrars hus på väg hem. De är ju också på gång att tömma.

Visar det sig att de ville ha kvar lamporna får de väl helt enkelt sno tillbaka dem – de bor ju nästgårds på lantstället. Hela proceduren tog sisådär 7-8 timmar, men vi fick mycket gjort, och tur hade vi. Tack till insidern, syrran, för tipset!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/billy-och-en-bra-affar/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jilinaaugusti 19, 2013 kl. 13:25
  • Svara

  Alltid kul med gratis. Jag har fått tag i en del gratissaker via olika grupper på facebook. Sist var det en tjock-tv. Får se vad det blir nästa gång haha.

  1. Där brukar man kunna få tag i en del bra saker! Gratis är gott, och en bra affär är alltid kul! 🙂

  • emelieaugusti 19, 2013 kl. 15:32
  • Svara

  ha ha, juste att gå in i svärisarnas sovrum och stjäla deras nyinköpta finaste lampor? och sedan har de inte ”hjärta” nog att säga att de vill ha dem. Det var nästan fräckt av er! (fast det kanske inte var deras allra bästa lampor)

  1. Haha, de stod kvar i huset som de håller på att tömma så vi antog att de inte stod så högt upp på listan över saker att spara på! Dessutom så sa vi att de fick sno tillbaka dem när de ville. 🙂

  • emelieaugusti 19, 2013 kl. 15:34
  • Svara

  jag skulle ha velat lägga in en liten djävulsgubbe där i förra inlägget men hur gör man W:)

  1. Här finns några: https://codex.wordpress.org/Using_Smilies 😈

  • Petteraugusti 19, 2013 kl. 19:37
  • Svara

  Gratis är gott. 😀 På tal om sängbord. Heter det nattygsbord eller nattduksbord?

  1. Nattduksbord, helt klart. 🙂 Från Språknämnden:
   Den helt dominerande formen är nattduksbord. Men båda används. Båda formerna återfinns också i ordböckerna. Artiklarna för nattygsbord innehåller emellertid ofta hänvisningar till nattduksbord. Man kan förstås också säga sängbord.

   Nattduksbord är det ursprungliga ordet, från slutet av 1600-talet, som då snarast betydde ’toalettbord’. Sina toalettsaker hade dåtidens dam av värld nämligen i en nattduk.

   Under 1700-talet uppstod så nattygsbord genom association till ordet nattyg, som betydde saker som ’nattdräkt’, ’nattmössa’. Tyg kunde förr betyda ’saker’, ’don’, jfr verktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.