Nordkorea har landat på solen!

Jag läste en sjukt rolig artikel från Waterford Whispers News häromdagen, en kollega till mig lade ut den på Facebook. Höll på att ramla av stolen för att jag garvade så mycket! Artikeln handlar om Nordkorea, och att nyhetsbyrån där (för det finns väl bara en?) rapporterat om att en astronaut har landat på solen.

The State News Agency of North Korea has confirmed today that the country has become the first in the world to ever land a man on the sun. It reported that astronaut Hung Il Gong left for the sun on a specially designed rocket ship at approximately 3am this morning.

Hung, who traveled alone, reached his destination some four hours later, landing his craft on the far side of the lonely star.

We are very delighted to announce a successful mission to put a man on the sun.” a North Korean central news anchor man said on a live broadcast earlier. “North Korea has beaten every other country in the world to the sun. Hung Il Gong is a hero and deserves a hero’s welcome when he returns home later this evening.

The specially trained astronaut is expected to return back to earth at 9pm tonight, where he will meet his uncle and supreme leader Kim Jong-un. It is understood that the 17-year-old ‘space explorer’ traveled at night to avoid being engulfed by the suns rays, and that this genius approach has brought the soviet state to the top of the global space rankings.

While on the sun, Mr. Hung collected sun spot samples to bring back to his supreme leader as a present. The 18 hour mission is already being called the ‘greatest human achievement of our time’ by the North Korean central news agency.

Nordkoreas flagga

Sjukt roligt, men troligtvis påhittat. Det roliga är dock att det är precis sånt här som de skulle kunna propagera ut till resten av världen, utan att fatta att alla andra skrattar åt dem… För övrigt förstår jag inte riktigt varför världen liksom är okej med att de flesta människor i Nordkorea lever i misär under en diktator, och inte gör något åt det.

Men på något konstigt sätt kanske det finns ett behov av det, en syndabock, eller ett exempel på hur man inte ska göra. Vad vet jag. Jag ogillar det skarpt. En del regeringar och diktatorer avsätts eller avrättas – andra inte.

Nordkorea har en svältande och säkert ganska hjärntvättad population på ungefär 24 miljoner människor. Det har tydligen uppskattats att Nordkorea skulle kunna få fram 2 miljoner ton guld ur sina gruvor, och jag har svårt att tro att Kim Jong-Un kommer att styra landet tills han dör (om han inte blir mördad ganska snart). Varför låter man Nordkorea vara i fred – beror det på handeln med Kina, guldet, eller något annat?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/nordkorea-har-landat-pa-solen/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanjanuari 23, 2014 kl. 23:51
  • Svara

  Smart att han åkte på natten för att slippa värmen!

  1. Visst, man får inte vara dum!

  • Petterjanuari 24, 2014 kl. 11:48
  • Svara

  Eller kan man som mina vänstervridna släktingar hylla landet som ett föredöme beträffande ett rättvist system som tar hänsyn till alla medborgares grundläggande behov.
  Frihet och personlig utveckling kommer i andra hand och ska styras av de som vet bäst. Helsjukt och dessa släktingar åker ibland till Kuba för konferenser med internationella brigaden.

  Jösses. jag har erbjudit dom enkelbiljetter till Nordkorea men de har hittills avböjt. Vilken sjuk fantasivärld lever man i när man tänker i de banorna? Samtidigt har de en väldigt stor aptit på individuell utveckling för sig själva och för resten av befolkningen bara man väljer det det som ÄR rätt. Politiskt korrekt alltså och med en naiv inställning att om alla får göra som de själva vill blir allt rätt. Va???? Det säger de i samma mening som de säger att staten ska sköta allt.

  Jösses, inte undra på att vi ryker ihop de få gånger vi träffas. 😀

  1. Åh herregud, jag hade inte heller stått ut med att lyssna på sånt skitsnack! Beklagar att du är släkt med dem. 🙂

   • ulrikjanuari 25, 2014 kl. 12:24
   • Svara

   Hej.Petter. En sak är att hylla kommusismen och dess ideologi. I tanken kan även jag se ngt fantastiskt.Annan sak att hylla de misslyckanden som Sovjet, Kina mfl gjort.Menar du på fullaste allvar att dina släktingar hyllar landet???

    • Petterjanuari 25, 2014 kl. 12:47
    • Svara

    Låt mig uttrycka mig så här. Dessa släktingar tillhör det parti som en gång hette KPML(r). De har en ideologi som går ut på väpnad kamp. De väldigt emot högern och det man kallar högerextremism. De har med andra ord inga som helst problem med att angripa det de tycker är fel i samhället samtidigt som deras egna åsikter inte kan ifrågasättas och därmed alltid är rätt. Deras väpnade kamp är inte den samma som högerns då de ju kämpar mot det ”goda”. Det totalitära samhälle min släkt vill ha är helt rätt då det är det ”riktiga” samhället. Valfrihet är bra ibland men staten hade alltid skött allting bättre.

    Hylla Nordkorea är kanske inte helt rätt. De tycker att systemet som så är korrekt men håller kanske inte riktigt med att landet ska styras som det gör men det är inte Nordkoreas ledningens fel. Det är USA:s fel att folket i Nordkorea lider. Hade USA inte lagt sig hade Nordkorea och Kuba varit paradiset på Jorden. Självklart gillar de inte att folk får lida om de nu inte är kapitalister men sanningen är att dessa släktingar inte är främmande för extremt maktstyre och brist på valfrihet. De lider hellre och står i en kö till Folktandvården än att gå till en privattandläkare.

    Sorgligt att det fortfarande finns så förtappade själar i detta upplysta samhälle. Suck!!!!

    1. Oj då! Det är aldrig ok!

   1. Håller med – hade det varit en fungerande ideologi hade det varit suveränt. Tyvärr är ju så inte fallet. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.