Chock

I går väntade jag. Och väntade. Framåt eftermiddagen, när de hade 1 timme och 49 minuter på sig att ringa från Försäkringskassan för att inte missa handläggningstiderna ytterligare en gång, så tänkte jag nästan att det var kört. Började med middagen i stället, lasagne. Ledig dag, då får det gärna ta en timme eller två för att laga riktig mat i stora mängder. Sen fick jag en liten chock, för det ringde från hemligt nummer. Försäkringskassan.

Efter jag svarat började det med att personen i andra änden suckade och stönade, lite, och sa något om hur dålig telefonen var, och jag hörde att det var kvinnan som handlägger mitt ärende. Hängde kvar, sa hallå då och då, och efter någon minut lyckades vi höra varandra. Jag sa att jag hade lite frågor om hur jag skulle göra framöver, eftersom hon i början av februari sagt att det snart var färdigt, men jag inte fått något besked ännu. Berättade om situationen med att sjukskrivningen tar slut, att jag har en läkare som inte vet något om EDS, och att jag inte kommer att hinna få någon ny läkare innan april är slut. Sen frågade jag vad jag hade att förvänta mig, och varför det tagit sådan tid.

Då kom nästa chock. Orsaken till fördröjningen hade inte med beslutet att göra, utan berodde på min inkomst och min sjukpenning. Hon sa att jag kommer att bli beviljad sjukersättning, men att de inte lyckats räkna ut hur mycket av den de ska räkna bort, eftersom jag fått sjukpenning under tiden. De hade någon ekonomiexpert på fallet nu som har varit sjuk ett tag, men förhoppningsvis skulle hon lämna besked i veckan.

Pengar, mynt

Det är ju egentligen så självklart, men ändå helt otroligt. Jag kommer äntligen att få sjukersättning, vilken chock! Jag vet inte när, och jag vet inte hur mycket, men hon sa att det inte hade varit några invändningar i fallet. Jag kommer inte att känna mig helt lugn förrän det på papper, men nu är det verkligen läge att fira. Jag kommer att få sjukersättning på 75%. Handikappersättningen och alla gånger jag kan tänkas behöva överklaga i framtiden känns inte alls lika jobbig.

Jag kommer att slippa Arbetsförmedlingen, för tiden och energin det tar att vara uppbunden till kurser och jobbsök om min anställning tar slut, är inte värd de 2000 kronor eller vad det nu är jag får före skatt. Det är inte värt besväret med alla blanketter, läkarintyg, listor med sökta jobb och anmälningar och allt vad det nu är som ska skickas in, och dessutom slipper jag betala avgiften till fackförbund och a-kassa. Jag är i chock, men jag är så glad så att jag nästan gråter när jag tänker på det. I helgen ska det firas!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/04/chock/

13 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monicaapril 9, 2014 kl. 11:30
  • Svara

  Hej Klara.
  Har du hört med Björn Brageé? Skriver till dej på fb.

  1. Ja, det verkar inget för mig riktigt. Återkommer på FB!

  • Tatianaapril 9, 2014 kl. 12:55
  • Svara

  Nu jävlar är det vår tur ! Och här ska hinkas skumpa och ätas palt . Jag är så glad för din skull !!
  Kram

  1. Och jag för din skull! Hurra, det är verkligen vårt år i år! :mrgreen:

  • Farsanapril 9, 2014 kl. 16:18
  • Svara

  Hur var talesättet? Den som väntar på något gott hinner svälta ihjäl?
  Äntligen alltså. F.ö. hur gick det med maten?

  1. Ja, ungefär. Ja alltså, bechamelsåsen kokade över utav bara helvete, jag missade den biten.

  • Tofflanapril 9, 2014 kl. 17:44
  • Svara

  Men detta var goda nyheter! Jag hoppas förstås att de är sanna och att du får svart på vitt snart så att du kan känna dig trygg. Tänk så skönt bara att slippa Arbetsförmedlingen…

  Stor KRAM till dig!

  1. Tack snälla! Helt underbart att det ÄNTLIGEN är över!! Kram!

  • Mapril 9, 2014 kl. 18:10
  • Svara

  Lycka lycka lycka lycka lycka!!

  1. Weeeeee!! :mrgreen:

  • AFA Försäkringapril 14, 2014 kl. 08:34
  • Svara

  Hej!

  Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du kommer att få sjukersättning.

  Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar eller har jobbat på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

  Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: http://www.afaforsakring.se/sjukforsakring

  Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
  Du kan även kontakta oss via Facebook – https://www.facebook.com/afaforsakring

  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
  http://www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst

  Vänliga hälsningar
  Zoe
  AFA Försäkring

  1. Hej och tack! Vilken bra idé, det ska jag kika närmare på! 🙂

  2. Äsch, jobbar på en välgörenhetsorganisation – inget kollektivavtal! 🙁

  • Kraft- och plastmän | Tofflan - en tragisk komediapril 10, 2014 kl. 11:29

  […] Och nej. Jag har det inte värst.  Jag har antagligen ett ryggskott, en inflammation, som går att behandla och som går över om ytterligare ett par veckor (det är tredje veckan nu). Det finns de som har ont jämt. De som aldrig får en frisk rygg. Såna som Klara, den arga. När jag tänker på henne inser jag hur otroligt stark hon är. Men också vad hon måste plågas. Varje dag och mycket mer än jag, dessutom livet ut. Jag är glad att Försäkringskassan äntligen har beslutat om att hon ska få sjukersättning. […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.