Schampokaka

Mitt schampo tog slut häromdagen, så jag köpte nytt. Och jag hittade en sort som jag provade för kanske 10 år sedan (och gillade), men som helt fallit i glömska. En schampokaka från Lush! Det är som en liten tvål, alltså inte någon stor flaska med flytande innehåll. Min schampokaka luktar citrus, och är hur bra som helst. Man blöter håret och stryker kakan i håret ett par gånger bara, så får man ett bra lödder.

Hur smart är inte det egentligen? Det går åt så oerhört lite varje gång, så ur ett klimatperspektiv måste det vara toppen. Ingen plastflaska, och man bär inte hem en massa vatten varje gång. För vanligt schampo består ju faktiskt mest av vatten. I mitt fall har den två fördelar: Jag slipper ta i med fingrarna för att öppna och klämma på en flaska med schampo, och jag slipper bära hem något som är tyngre än vad som egentligen behövs.

Antar att jag helt glömt bort att de här ens existerar för att jag och mitt främsta shoppingsällskap, bästa M, aldrig någonsin går in på Lush. Han är allergisk mot parfym, och det doftar väldigt starkt där inne. Allt där ser förresten väldigt gott ut.

Lush schampokaka

En schampokaka ska räcka till 60-80 hårtvättar enligt butiken. Jag har ju kort hår, så det lär ju räcka minst 80 tvättar. Ett halvår. För något som vägde 50 gram. En sån där kaka kostade drygt 100 spänn, men den motsvarar tre flaskor av den vanliga sorten jag brukar köpa. Ingen större prisskillnad, alltså. Har självklart provtvättat håret och är helnöjd. Tänk vad smidigt när man reser bort också, inga jäkla flaskor i onödan. Hurra!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/03/schampokaka/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: