Förstört axlarna

Jag har så ont. Idag sitter det akuta i axlarna. Har haft smärta i ryggen så länge, och när det gör ont av att jag sitter ner så lutar jag mig på armarna, liksom hänger, och tar kroppstyngden i axlarna i stället. Då gör det inte så ont i ryggen. Med tiden så blir muskelfästena i axeln överansträngda. Det har blivit mycket värre över sommaren, att ha armarna framåt, uppåt eller ens böjda funkar inte idag alls.

Bot: Excentrisk träning, kortisoninjektioner och långvarig vila. Är det tänkt, men det har inte fungerat på flera år hittills för mig. Det är tänkt att jag ska börja jobba på fredag… Har fått en del injektioner redan men det har inte hjälpt ett enda dugg ännu. Vet inte riktigt varför de vill fortsätta med det, när axlarna inte har svarat ett dugg på det. Det är bara vila och anpassad träning som har funkat för min del.

Hantel. Axlarna är förstörda.

Är både rädd och orolig för hur det ska gå med jobb. Visst, det är bara ett simpelt administrativt jobb, men om varken ryggen, axlarna eller armarna funkar blir det jävligt jobbigt. Det är inte kul att vara trevlig i telefon, eller att timme efter timme knappa in uppgifter i en dator, när det känns som att någon vrider en kniv genom dig. Det tog bara några få minuter att skriva det här inlägget, men det blev flera pauser. Och hur ska jag klara av att ta mig fram och tillbaka till jobbet varje dag med tunnelbana och buss…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/08/forstort-axlarna/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Klaraaugusti 30, 2011 kl. 10:00
  • Svara

  Ja, det är hopplöst! I kombination med rullstol, vilket jag använder ibland, är det dömt att misslyckas. Ska genast googla, tack för tipset!

   • Klaraaugusti 30, 2011 kl. 10:15
   • Svara

   Tack för länken! Det verkar dock ligga i Eskilstuna nu för tiden. Vågar man fråga hur mycket din behandling kostade?

  • Stil & Profilaugusti 30, 2011 kl. 09:53
  • Svara

  Oj, det där låter inte kul…. Jag hade själv problem med kombon musarm/tennisarbåge under närmare två års tid. Kunde knappt byta blöjor på min lilla bebis. Gick regelbundet på sjukgymnastik, fick kortisoninjektioner mm mm. Inget hjälpte. Fick då höra talas om en TCM-läkare, alltså en kinesisk läkare. Hon var även utbildad sjuksköterska inom västerländsk medicin, så hon kunde kombinera det bästa från båda lärorna. Efter två månader med massage, akupunktur och diverse téer var jag i stort sett återställd!

  • Stil & Profilaugusti 30, 2011 kl. 10:51
  • Svara

  Hon har mottagning både i Stockholm, Eskilstuna och Mariefred. Relativt dyrt, tyvärr. Men jag tycker att du ska kontakta henne och boka in i alla fall ett möte/konsultation. Hon kan säkert ge dig flera goda tips och råd!

   • Klaraaugusti 30, 2011 kl. 10:59
   • Svara

   Aha! Mjo, pengar är en (nästan) avgörande faktor, har inte blivit godkänd en enda krona sjukpenning trots diskbråck, operation och återkommande ryggskott. Men man måste utforska och prova alla vägar framåt, när man står still.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.