Ögonfransar och jakten på perfektion

Åkte till stan med R, han skulle köpa skor för träningen i kampsport. Jag passade på att köpa en ny mascara. Jag älskar smink, jag gillar hur jag kan förvandla mig själv med det, eller bara förbättra. Går ofta osminkad, men ska jag någonstans åker det oftast på lite concealer för att dölja min naturliga zombie-look. När jag sminkar mig är jag noga med ögonfransar – jag hatar spindelben, ihopklumpade fransar, kladd på huden över eller under. Kan man inte måla sina ögonfransar ordentligt är det fan snyggare att inte göra det alls.

Häromveckan skulle jag på en fotografering, och den ”professionella makeup-artisten” var helt värdelös. Jag bad om långa svepande ögonfransar, gärna lösögonfransar om det kunde fixas, eyeliner, mörka jordfärger i skuggorna och att hon skulle vara noga med att dölja tröttheten i ansiktet. Jag såg inte vad hon höll på med under tiden, men när det var klart blev jag helt jävla chockad.

Jag hade fått en stålgrå skugga runt hela ögat, en beige matt highlighter till det, ingen eyeliner, och mina ögonfransar (som är hyfsat fina utan mascara också) hade hon lyckats klumpa ihop till TRE STRÅN (eller kanske klumpar) på vardera ögat. Jag är ganska blek, men nu hade jag bruna ränder lite här och är i ansiktet, och concealern hon använt var nästan lika mörk som underlagskrämen. Fine, man måste ha mycket smink i det ljuset, men man kan väl för i helvete göra som kunden ber om, och om inte – framför allt göra det man ägnar sig åt bra?!

Jag var riktigt förbannad. Hade inte eget smink med mig, eftersom det skulle absolut göras där. Det var bara att försöka torka bort det värsta med bomullstussar och topz så fort som möjligt, jag såg ut som en 45-årig working girl som snott lite fina kläder. De flesta bilderna gick inte att använda på grund av henne, tack så jävla mycket. Idioter. Nä ni.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/08/ogonfransar/

1 ping

  1. […] Åhh, vad härligt med ny säng! Åt ganska mycket värktabletter i går, så det blev inte direkt någon djup REM-sömn, men jag låg i alla fall skönt! I dag väntar förmodligen en ganska jobbig dag. Ska in till stan med älskaren R och kompisen med Yvette-katten (vi har alla tre gått i skolan ihop för hundra år sedan). De ska kolla på böcker, jag ska köpa mascara. Gud, vad töntigt det där lät. Men min håller på att ta slut, och jag gillar mascara och att fladdra lite med ögonfransarna! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.