Sommarledighet?!

Jag blev erbjuden ett jobb i somras. På ett trevligt ställe, där även min bästa vän M jobbar. Under midsommarhelgen fick jag ett akut diskbråck som behövde opereras samma dag som jag skulle skriva under anställningsbeviset. Självklart blev jag av med jobbet på en gång. Visst, det känns bittert, men jag fattar ju också att de inte ville ha mig då. Börja anställningen med ett par månaders sjukskrivning – knappast. Det är inte någon sommarledighet.

Sen har folk mage att säga: ”Men vad skönt att du fick vara ledig hela sommaren i stället då!”. Skönt?! Skämtar du eller är du bara dum i huvudet? Kom hit så ska jag slå sönder din rygg , eller dina knän, med ett baseballträ så får du se hur jävla skönt det är att vara ”ledig”, som du kallar det. Dessutom har jag haft ett stort öppet sår på ryggen ända tills nu, med tillhörande infektioner och behandlingar.

Arga Klara slår rullstolen med slagträ. "De odejtbara" på Kanal 5, Mastiff AB som gjort "Mot alla odds", hånar funktionshindrade.

Man är aldrig ledig när man har kronisk smärta och går sjukskriven. Det är helt omöjligt att ha en meningsfull fritid utan rutiner. Att vara ledig innebär för mig att jag kan göra vad jag vill och när jag vill – inom min budget och mina ramar förstås. Jag vill ju jobba, jag hatar att gå hemma. Jag är långt ifrån dum, jag är inte lat, och jag är plikttrogen och anpassningsbar, men jag har ont.

Trots detta klumpas jag ihop med folk som aldrig har gjort ett dyft för att förbättra sin situation. Folk som inte vill jobba, inte kan språket, inte förstår att saker och ting är upp till dem själva. Jag gör allt jag kan, läser på om allt som berör mina problem, provar lösningar, olika träningsformer och behandlingar. Jag har ingen sommarledighet.

Behandla mig inte som en lat idiot, tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/08/sommarledighet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.