Äta marsvin?

R var och slogs (under kontrollerade former) i går kväll, kom hem helt trasig och öm med blåmärken, så nu är han inte så pigg på att träna. Jag får nöja mig med en promenad i solen i stället.

Vad tycker ni om att äta marsvin? I vissa länder är det stapelvara i dieten, medan vi mest ser dem som husdjur. Jag skulle inte ha något emot att äta marsvin om jag var i dylikt land och det bjöds. Eller hund i Vietnam. Jag skulle äta ungefär vad som helst om jag var tillräckligt hungrig, eller om det bjuds skulle jag alltid smaka för att visa respekt för den som lagat och bjuder på maten.

Det finns ju hela kulturer som tycker att vi är galna som äter kor, grisar eller inlagd sill, och ”vi” verkar ju vara duktiga på att döma andra. Varför blir folk egentligen så upprörda eller äcklade över en kulturs (eller grupps) matvanor? Det är så många faktorer som har spelat in i varför man äter som man gör i olika länder, och det har utvecklats under en lång tid. Är folk helt enkelt så inskränkta att de inte förstår det, utan bara förkastar saker som äckligt och dumt för att det är ovant och annorlunda?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/09/ata-marsvin/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.