Fredagsmys

Jag ogillar termen fredagsmys. Är osäker på utförandet, men jag har fått för mig att det innebär en ”mysig hemmakväll” med film, snacks, godis och mat (oftast tacos). I sig inte dumt alls, men på rutin varje fredag eller lördag? De flesta med barn små nog att uppskatta fredagsmys med mamma och pappa är väl hemma tillsammans i stort sett varje kväll efter jobb, skola och aktiviteter?

Jag vill inte vara hemma. Jag vill ut och lära mig saker, se saker, uppleva saker. Komma på saker att göra allteftersom jag upptäcker dem. Konserter, museer, stadsvandringar, caféer, skogar, snödrivor eller vattenpölar. Det gör jag inte hemma i soffan, och jag är avundsjuk på folk som kan gå ut och göra allt detta. Men samtidigt förundrad över hur man kan välja fredagsmys framför en hel värld där ute.

Jag är avundsjuk, inte på att ni är inne och gosar, utan för att ni kan gå ut. Skit samma, i kväll har jag mitt eget fredagsmys för att jag inte kan göra något annat. Med piller, en burk kvarg med Fun light för jag har så ont att jag inte orkar laga mat, samt mitt absoluta favoritgodis till efterrätt:

Fazer gröna kulor marmeladgodis. Om fredagsmys.

Finskt marmeladgodis, de e najs.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/09/fredagsmys/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.