Mediciner

Man blir lite trög av mina mediciner, Tramadol och andra morfinpreparat. Man är van vid att hjärnan fungerar och tänker i en viss hastighet, man har sina invanda tankebanor och sätt att lösa problem. Men när man är under the influence, vilket jag är i stort sett varje dag, så märker jag verkligen hur dum jag blir. Rätt korkad faktiskt, men det är ändå intressant. Jag får helt andra impulser och tankebanor, och öppnar ofta munnen innan jag har tänkt klart.

Rent fysiskt så är effekten nästan enbart positiv. Jag blir starkare och mer uthållig av smärtlindring, och även om effekten bara tar bort smärttopparna, så gör det en himla skillnad. Sömnen påverkas, åt båda håll. Det är lättare att somna när jag har mindre ont, och det är lättare att gå upp på morgonen, men samtidigt är det väldigt svårt att få tillräckligt med djupsömn. Man känner sig lite halvdåsig hela tiden, som i en drömvärld.

Medicin, piller och kapslar i olika storlekar och färger. Influensa och vårdcentral

Har provat många mediciner, till exempel Cymbalta och Lyrica, som båda ska dämpa neuropatiska smärtor. Det har inte hänt något alls under de månader jag ätit Cymbalta, med undantag för illamående och huvudvärk. Lyrica fungerade lite bättre, jag blev mer rörlig. Men å andra sidan fick jag hallucinationer och migränattacker, R låste in mig på nätterna så jag inte skulle vandra iväg för att jag fått för mig något. Nåja. Så länge det funkar någorlunda får jag väl hålla mig till morfinpreparaten, men det kan knappast vara nyttigt i längden. Varje medicin kräver att jag tar andra mediciner mot biverkningarna. En väg ut, tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/09/mediciner/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.