Nyheterna

Dags för nyheterna den här morgonen, och vilken morgon. Ryggskott på G, något hugger mig i ryggen med små knivar. Jag orkar inte hosta, det gör för ont! Inte fick jag på mig jackan heller, axeln är så trasig att jag inte fick i ena armen själv… R är den bästa påklädaren, jag antar att jag får gå naken några dagar nu.

En vän till mig tipsade om nyheterna från dagens tidning. Det här är en rolig sak och lätt att skratta åt, men samtidigt är det en reflektion av just hur jävla sjukt dåligt det fungerar i Sverige om man är sjuk. Man vet aldrig, benet kan ju faktiskt växa ut igen! Precis som min höft kan flytta sig till rätt plats igen! En kille fick benet amputerat för tio år sedan. Nu måste han var tredje år få ett läkarintyg gällande att han inte har något ben, för att få sitt tillstånd för handikapparkering förnyat.

Rullstol, handikapplats. Tåg och straff. Nyheterna om en man med amputerat ben som tvingades förnya tillstånd för handikapparkering.

Provade på det här med mys igår. Efter en halvtimme tillsammans i TV-soffan tröttnade jag i alla fall. Dels är det jobbigt att sitta där, dels är det mest skit på TV. Då läser jag hellre något, och är allmänt osocial. Tack och lov är R likadan, men han verkar uppskatta en del skum motorsport som sänds på tv. Fy. Läser lite nyheter, lite vetenskap, lite skvaller. Tidsfördriv är jag bra på.

Nästa vecka ska jag på återbesök på SÖS, det som skulle ha varit 6 veckor efter operationen. Ändå tjatade jag tills jag fick en tid ”så här tidigt”; från början tänkte de kalla dit mig i oktober. Och så ska jag till sjukgymnasten förstås. Men det får ni läsa mer om sen, garanterat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/09/nyheterna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.