Söndagsmums

Söndag brukar innebära matlagning och bakning. Provade att göra stora sega maränger med mint och choklad, det funkade väl sådär. Jag har ingen glammig köksassistent, utan stod med elvispen ett bra tag och det var inte så bra för axlarna. Det gör ont bara jag brer en smörgås, så jag borde kanske ha tänkt mig för lite innan jag gav mig in på maränger. Nåväl, de blev hyfsat goda, i alla fall den plåt som jag inte brände, men ganska trasiga. De fastnade på plåtarna och sprack sönder, men duger fint som söndagsmums.

Maränger i burk

Har även mat för ett kompani. Köttfärssåsen har puttrat ett tre timmar, och i den ligger lite av varje. Morötter, bacon, selleri, lök, vitlök, tomater, kalvfond, nötfärs, zucchini, champinjoner, lite chili… Men någon vinslatt lyckades jag inte hitta, synd. Får hjälp att äta upp lite av den, tack och lov.

Jag matade spindeln med en pytteliten bit rökt kalkon också, eller matade kanske inte var rätt ord, jag satte fast den i nätet. Spindeln har inte vågat sig dit, men å andra sidan sitter jag och datorn precis bredvid ljusstakarna, så han väntar förmodligen tills i natt. Om han ens kan äta den. Annars vet jag inte riktigt hur jag ska hjälpa honom, för söndagsmums-maräng är nog ingen bra idé…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/09/sondagsmums/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.