Säkerhetsexpert: Bloggtoppen hackad

Alla ni bloggare som registrerat er på ”Bloggtoppen” uppmanas av André Rickardsson, IT-expert, att genast byta era lösenord på alla ställen där du har använt samma (vilket folk i stor utsträckning gör). En del har till och med samma lösen till sin blogg, mail, internetbank, facebook och jobbmailen. Inte bra.

TT rapporterar att ungefär 94.000 konton (Bloggtoppen säger att de har runt 50.000 konton) blivit hackade och utlagda i en databas med namn och lösenord på Flashback Forum. En textfil med hashkoder tillhörande tiotusentals konton ligger ute på nätet. Med koderna kan lösenorden knäckas med hjälp av lättillgängliga program. Uppgifterna har legat ute sedan slutet av september.

Jag tror inte ens att jag har registrerat mig där (men är inte helt säker), så jag passar på att byta lösenord lite här och där. Även om jag gjorde det så använde jag i alla fall inte samma lösenord för att registrera mig där, som jag har till bloggen. Byt lösenord du också, bara för att. Det går alltid att få ett påminnelsemail med ditt lösenord om du har glömt det, men det går inte alltid att få tillbaka privat innehåll (eller till och med pengar) när du blir hackad. Så var lite smart och se över dina uppgifter.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/bloggtoppen-hacka/

2 kommentarer

 1. Tråkigt att det blev såhär. Hörde att även höga politiker fått sina emails hijackade.

   • on oktober 25, 2011 at 20:34
   • Svara

   Ja, att man är känd, har makt eller är allmänt viktig betyder alltså inte automatiskt att man är smart och inte använder samma lösenord till allt! 🙂

   Trist att den där sidan (som vad jag har förstått var en av de större) var så oskyddad. Men förhoppningsvis går folk ur allt sånt här en aning smartare.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: