Camilla Läckberg och saknad filmare

Stjärnregissören Daniel Lind Lagerlöf, som gjort bland annat Skärgårdsdoktorn, Hans och hennes, Miffo och Bibliotekstjuven, försvann i torsdags när han var med och förberedde filminspelningen av Camilla Läckbergs bok ”Fjällbackamorden – Strandriddaren”.

Det var utanför Tanumshede i Bohuslän, vid Tjurpannans naturrestervat. Förmodligen har han ramlat från de branta klipporna ner i vattnet, och området har genomsökts av polis och militär. Inget spår av honom, men däremot har de hittat kvarlevor av en annan människa.

För övrigt så tycker jag att Camilla Läckbergs böcker är skit, smörja och dravel. Jag har ändå pinat mig genom åtminstone tre stycken. Hon skriver alldeles för enkelt, blandar in en massa onödiga sidospår (kill your darlings, Camilla), dialogen är ofta löjlig, och böckerna berör inte. Jag förstår varför hon får så dålig kritik hela tiden, men att hon säljer så många böcker är ett under. Bara för att en historia är bra, betyder det inte att boken i sig är bra. Kan dock inte påstå att jag ens gillar historierna.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/camilla-lackberg/

2 kommentarer

  • Tofflanoktober 9, 2011 kl. 15:35
  • Svara

  Rasande fin sammanfattning! Jag har till och med köpt hennes senaste bok…

   • oktober 9, 2011 kl. 16:18
   • Svara

   Haha, njut ordentligt! Jag skippar den av många orsaker, bland annat den störtlöjliga reklamen i tunnelbanan där hennes ansikte syns på bokmärkesfigurer av änglakaraktär mot en rosa bakgrund. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.