En sista resa

Läste om en skön tant som sålde och lämnade allt och drog på sitt livs resa vid 96 års ålder. Maken är död sedan några år, vännerna trillar av pinn en efter en, det blev ensamt och tråkigt. Fullt förståeligt. Så hon lämnade Svedala för gott och flyttade till Thailand, till sin son och hans fru som bor i en stor villa. Nu ska hon avboka returbiljetten.

Tänk om fler vågade följa sina drömmar, eller faktiskt göra saker de har funderat länge över, världen skulle nog vara lite trevligare då. Om jag någonsin hamnar i en sits då jag inte har så mycket kvar här, då kan jag absolut tänka mig att flytta långt bort. Världen har ju ändå krympt med internet, Skype och möjligheterna att resa precis vart som helst. Hela 65% av 17000 tillfrågade kan tänka sig att flytta utomlands när de blir äldre, enligt ovan nämnda tidnings undersökning.

Kanske inte Thailand (även om jag inte lär bli jagad av tjurar där), men varför inte södra Frankrike, eller Italien? Jag. Hatar. Kyla. Det gör mer ont när det är kallt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/en-sista-resa/

2 kommentarer

  • Tofflanoktober 2, 2011 kl. 20:56
  • Svara

  Jävlar – ursäkta! – vad jag gillar din blogg! Jag lägger en länk från min blogg till din i högerspalten hos mig. Protestera om det inte är OK!

  Och tanten du skriver om i inlägget är frän som vågar. Tänk, nästan 100 bast…

  Kyla och snö och halt väglag = hata! 🙁

   • oktober 2, 2011 kl. 21:01
   • Svara

   Oj, tack, det var värst! Som du har märkt så gillar jag din också! 😀 Hmm, har ingen länklista själv, ska nog ta tag i att sätta ihop en. Tack igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.