Hög hatt och kroppsspråk

Apropå den där filmen (Gangs of New York), jag tycker att svenska män generellt sett klär sig väldigt dåligt. Detsamma gäller i allra högsta grad kvinnor ocskå. Ett par blåjeans och en t-shirt är inte särskilt tjusigt faktiskt, men det hade kunnat vara bättre om folk köpte jeans som passade bra och satt snyggt. Och helst inte blå! Jag gillar snygga kläder, och framför allt gillar jag snygga, stiliga kläder på en snygg man. Jag tycker gott att svenska män kan bära rock och hög hatt lite oftare.

Hatt, hög hatt

90% av kommunikationen mellan två människor är icke-verbal, det är alltså kroppsspråk, utseende, kläder, rörelser i ansikte och med händerna, samt röstläge som spelar den största rollen och tyvärr inte det man säger. Det gäller inte alla, men den stora majoriteten. Jag personligen utgår ifrån vad som sägs, sen tycker jag att folk får skylla sig själva om de inte säger vad de vill eller tycker.

Jag klär mig gärna lite snyggare än vad som behövs till vardags på grund av signalerna det sänder till omvärlden. Det i kombination med en fast blick, förmågan och modet att prata gör att det blir mycket mindre, eller inget fokus på att jag har jävligt ont. Folk pratar inte med mig som om jag är dum i huvudet, vilket människor ofta gör, eftersom man använder rösten på samma sätt när man pratar med någon som inte förstår, som med någon som det är synd om. De flesta verkar dock inte ha gjort den kopplingen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/kroppssprak/

2 kommentarer

  • Anders Ahlénoktober 18, 2011 kl. 11:07
  • Svara

  Själv är jag mer för plommonstop.

   • oktober 18, 2011 kl. 11:43
   • Svara

   Det är också bra! Hatt är underskattat.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.