Jag är så jävla less på Juholt.

Nu har det även framkommit att Håkan Juholt även har begärt full ersättning för boendet vid en resa tillsammans med sin sambo (trots att man då självklart bara har rätt till halva kostnaden), samt begärt ersättning för 10 dagar vid en annan resa, som bara varade i 4 dagar. Fler och fler riksdagsmän och medhjälpare träder fram och vittnar om tidigare varningar angående det felaktiga bostadsbidraget.

Det handlar inte om vilket parti Håkan företräder. Det handlar inte om huruvida han har gjort fel eller inte. Poängen är att han inte verkar bry sig, och då är man helt fel för jobbet. Så här skrev han på sin Facebook-sida: ”…trots det betalade jag det kvällstidningarna tyckte jag borde göra”. Tycker inte Håkan själv att han borde göra rätt för sig nu? Tycker han inte att han borde ha gjort rätt från början? Det är enskild individs förbannade skyldighet att se till att man gör rätt – även i riksdagen. Det säger till och med riksdagsförvaltningen (kanske utan svärord dock). Det är ingen som kommer och tar dig i handen och talar om hur världen fungerar.

Och jag tror faktiskt inte att Håkan medvetet försökt lura någon, jag tror bara att antingen är han så urbota dum att han inte förstår bättre (trots varningar), eller så tycker han att det är självklart att skattepengarna ska gå till att betala för hans sambo också (trots lönen på 144.000:- i månaden). Jag vet bara inte vad jag tycker är värst.

Om man gjorde som Håkan i det verkliga livet blir man åtalad för bedrägeri, får betala dryga böter och får sparken. Men det borde han ju redan veta, eftersom hans sambo gjorde just det. Borde inte det vara ytterligare en påminnelse om att det är viktigt att göra rätt för sig?

Nej du Håkan, om du inte fattar vad som är rätt och fel så vill jag inte ha dig i politiken. Låt utredningen ha sin gång, betala tillbaka allt du är skyldig (det blev visst något fel hos skatteverket också, eller hur?), avgå och låt mig slippa dig. Du gör mig bara irriterad.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/less-pa-juhol/

2 kommentarer

  • Miaoktober 12, 2011 kl. 09:11
  • Svara

  Instämmer helt med ovanstående! Politiker som inte kan följa de regler och lagar de själva sätter upp, ska inte vara politiker!

   • oktober 12, 2011 kl. 13:18
   • Svara

   Precis. Om jag fick 144.000:- i månaden skulle jag ha stenkoll på allt som kan bita mig tillbaka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.