Matkassar

Ni har väl inte missat de olika alternativen av färdiga matkassar man får levererade till dörren med recept och råvaror för fem middagar? Personligen tycker jag att det är skit och dravel, jag tror inte på att man kan spara tid (och verkligen inte pengar) om man ska prova nya recept varje dag, och dessutom slipper man ju inte åka till mataffären ändå. Frukost, lunch och maten till helgen måste ju ändå inhandlas.

Och priset för en middag? Den största leverantören tar 100:- för första testkassen (499:-) och sedan 150:- (749:-) per middag. Det är svindyrt! Exempelmiddag för 100 spänn: Chicken sweet and sour, 500g kyckling, 2 paprikor, 2 morötter och en burk ananas. Kryddor och smaksättning ingår inte i priset (ketchup, vinäger, olja och liknande). De skickar inte heller med ris varje gång det ingår i ett recept.

Få se nu, om jag använder fryst kycklingfilé kan jag garanterat köpa dessa saker för 50 spänn, så bara genom att handla de här sakerna när jag ändå är i mataffären har jag här sparat 100 kronor. I ett annat exempel jag såg var det 500g köttfärs i stället för kyckling, men i övrigt bara ett par rotfrukter och pasta. Kan någon tala om för mig hur det kan vara värt 150 kronor?!  Dessutom, gör du ett storkok sparar du både tid andra dagar, och pengar.

Matkassar

Behöver man inspiration finns det i stort sett obegränsat med recept och idéer på nätet. Det finns ingen garanti för att man gillar det som levereras heller, och näringsmässigt är nästan alla exempel jag har sett galna. I den mest kända matkassen utgår man ifrån tallriksmodellen. Man lever i stort sett på kolhydrater, det är för lite protein och inte särskilt mycket bra fett. 125 gram kyckling är alldeles för lite om man är aktiv, jag äter nästan det dubbla när jag tränar.

Nej, detta dissar jag, det är riktigt dumt (förutom för de som säljer skiten såklart). Då är till och med Connys matkasse bättre och mycket mer prisvärd.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/matkassar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • oktober 20, 2011 kl. 18:50
  • Svara

  Tack! Jag tycker precis som du att det kan vara riktigt bra med affärer som kör ut mat, och man själv väljer vad man vill ha! Perfekt om man inte kan eller orkar av olika anledningar.

  • Jessicaoktober 20, 2011 kl. 18:43
  • Svara

  jösses… håller med dig och det ända ggr som jag handlat över nätet är när jag bodde I England och bodde på 4de våningen (ja hiss men i alla fall 3 dörrar att gå igenom tills man var inne) och var höggravid, men då handla man vanligt mat, så som man gör i vanliga affärer och fick det hemkört, super!! =) men detta… nej jag håller med dig… = ). Härlig blogg… ha det gött i kväll. kram

  • Tatianaoktober 21, 2011 kl. 09:19
  • Svara

  Äntligen!

  Jag som gammal kock och matlagande mamma häpnar över att fölk tycker att det är billig ! Aptrista recept dessutom och som du mycket riktigt säger så måste man i alla fall knalla till affären och handla.

  Fölk känner sig bergis urbaaana och lite så där coola.Lurade är vad de är. Om jag ska beställa mat så ska det vara färdigt .Som Jessica skriver . Älskar att man kan beställa hem olika sörters mat i England

  Trevlig Helg på dig !

   • oktober 21, 2011 kl. 11:17
   • Svara

   Tack detsamma! Hemkörning av råvaror hyllar jag, och skulle använda mig av om jag inte hade hjälp att handla. Men konceptet i sig är lurendrejeri. Du är vis, du!

  • LILITH - Borderline & mammaoktober 21, 2011 kl. 10:33
  • Svara

  Hur tråkigt det än är att planera matsedel och inköp så kommer jag att fortsätta med det så länge matkassarna man kan beställa kostar nästan dubbelt så mycket för 5 dagar än vad jag betalar för 7 dagar när jag handlar själv.

   • oktober 21, 2011 kl. 11:18
   • Svara

   Kunde inte sagt det bättre själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.