Nostalgikonsert

I dag ska jag på konsert på min gamla skola, gick yrkesmusikerlinjen på Södra Latin. För hundra år sedan, förstås, min älskade lärare jobbar inte kvar längre. Jag och bästa vännen M ska gå och kika på deras symfoniorkester, han har en systerdotter som är med. Det ska bli kul, underbar skola, underbara lokaler, många minnen. Senast jag var där var säkert tio år sedan, när jag gjorde ett gästinhopp på en konsert med utbytesstudenter från Japan.

Spelade ett minst sagt klurigt stycke, och jag hade inte haft tillgång till något partitur innan. Min pianist kunde ingen engelska. Och min japanska, ja… Obefintlig. På något underligt sätt fick vi ihop det i alla fall.

Ja, och så blir det söndagsfika någonstans. I går var det så sjukt mycket folk på stan att det nästan inte gick att hitta sittplatser någonstans. Någon som har ett favoritcafé i Stockholm de vill tipsa om?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/nostalgikonsert/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.