Om anställda

Jag hatar elementet i sovrummet. Om det överhuvudtaget ska komma någon värme där måste man ha det på full whack. Och då blir det jävligt varmt. Annars är det väääldigt kallt på golvet där jag sätter ner fötterna på morgonen. En matta är inte optimalt, för den skulle garanterat bli besudlad och tagen i ägo av någon katt. Jag sa till om det här på slutbesiktningen av huset i våras (nybygge), och det står i protokollet, men än har inget hänt. Nä, det var tydligen viktigare att lägga om gräsmattan mitt i torraste sommaren än att vi fryser (eller svettas) i huset.

Gräs, grönt

Apropå det, ibland undrar jag hur folk i allmänhet kan komma undan med att göra så lite på jobbet. Gillar inte lagen om anställningsskydd. Nä, gå efter engagemang, effektivitet och kunskap när det ska avskedas eller anställas, så att alla spelar efter samma regler. Enligt vad jag själv har upplevt är erfarenhet inte alltid positivt, ibland saknas vilja eller kunskap att lära om, utveckla och se framåt efter 20 år på samma ställe. Självklart generaliserar jag, men det utgår jag ifrån att du som läser fattar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/om-anstallda/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanoktober 24, 2011 kl. 18:24
  • Svara

  Jag hade ett jävla engagemang efter 20+ år i jobbet, men chefen ville hellre anställa sin små väninnor. 👿

  • oktober 24, 2011 kl. 18:28
  • Svara

  Ja, sedär. Där jag var sist gick barn och släktingar före alla andra. Det allra bästa vore om jag var chef. Eller kanske du.

  • Tofflanoktober 24, 2011 kl. 22:29
  • Svara

  Klippet du har som illustration, för resten, satt inramat på Nåns rum…
  Jag hatar nepotism! Arga kvinnor och tofflor rule! 👿

   • oktober 24, 2011 kl. 22:52
   • Svara

   Ja 🙂 Hon har säkert rätt i det hon säger, tänk så olika man ser på saker. Det är kul när det blir fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.