Föräldrar som borde tilldelas en Darwin Award

Hett nyhetsstoff just nu: Två ordningsvakter brottar ner och sätter handfängsel på en 12-årig pojke på en perrong i Stockholm. Barnets föräldrar polisanmäler vakterna, men anmälan läggs ner. Det räckte tydligen inte för föräldrarna, så de lägger upp videon på YouTube, med namn och ålder på vakterna som om de vore brottslingar. Och föräldrarna borde få en Darwin award.

Vad föräldrarna har glömt att nämna i sammanhanget är att pojken åkte mellan vagnarna på Saltsjöbanan och att vakterna de facto kan ha räddat hans liv. Pojken fick ett raseriutbrott och kallade en av vakterna för hora samt hotar dem till livet. Därav handfängslet. SL har tagit vakterna ur tjänst tillsvidare, vilket jag hoppas de ångrar. De bör få komma tillbaka i arbete med löneförhöjning.

En säck pengar. Föräldrar som borde få en Darwin award.När man läser om det i tidningarna verkar det som om vakterna är utmålade som skurkar i sammanhanget, men i själva verket har de agerat helt rätt och kanske räddat hans liv. Att föräldrarna sen försvarar barnet och svartmålar vakterna i media gör att jag nominerar föräldrarna till en Darwin Award.

”Det spelar ingen roll vad som har föregått misshandeln. Jag vet att min son kan vara bråkig och stöddig men man kan inte agera så mot en 12-åring”, säger pojkens mamma Rosemarie till Rapport.” Något av det dummaste jag hört. Föräldrar, sluta vara så naiva och erkänn att era barn gör fel. Och låt det bli konsekvenser. Din son hade kunnat vara död om det inte vore för vakterna, och det hade varit hans eget fel.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/ordningsvakt-handfangsel-12-aring/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.