Ryggskott

Såg förresten ”Gangs of New York” i går kväll. Bra film. Låg ner i stort sett hela dagen, och när jag för en gångs skull vill titta på TV för att fördriva tiden, så fungerar inte den förbannade tv-boxen. Det tog en hel jävla kvart att hitta ett läge där jag kunde böja mig ner och dra ut sladden för att starta om skiten. Sen funkade den, men jag somnade ifrån programmet jag ville se. Bra, Klara.

Dag två av ryggskottet, det gör lika ont men nu måste jag börja röra på mig mer. Första dagen är nästan alltid omöjlig, men vad folk inte verkar förstå är att man måste trycka i sig så mycket värktabletter (tramadol, citodon, alvedon eller till och med morfin om det behövs – all and any du kan få) att man kan röra sig, sen ska man överhuvudtaget inte vara stilla. Då tar det oerhört mycket längre tid att bli bättre. Att sitta eller ligga i soffan, eller vara hemma och inte göra något är döden för ryggen.

Det går att kämpa sig genom smärtan. Jag vet, för det här är ryggskott nummer fem sen operationen sista juni. Det hör till min ryggproblematik med återkommande ryggskott och höftdysfunktioner. Det hugger, det låser sig, kroppen kämpar och sätter emot allt den kan för att inte röra sig som du vill, men det går. Om du bryr dig om dig själv och vill bli bättre så går det. Tro mig, jag vet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/ryggskott/

2 kommentarer

  • Tofflanoktober 15, 2011 kl. 09:36
  • Svara

  Varför är man skapt med en rygg? Jag har haft ont i min sen härom natten när jag BRUTALT väcktes av min stinna kissblåsa och FLÖG upp ur sängen – utan att beakta att jag faktiskt är närmare 100 bast. Eller, varför är man utrustad med urinblåsa, det kan man ju också fråga sig? Detta måste jag nog blogga om! Ilsket!

   • oktober 15, 2011 kl. 10:10
   • Svara

   Hahaha! Ja, jag ska lobba för att skippa blåsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.