Te?

Jag är mätt. Så jävla proppmätt. Jag ville inte ens ha kaka till efterrätt. Förstår ni?!

Är fortfarande genomfrusen, ska nog svepa in mig i en filt och dricka te. Apropå te, varför stavar folk te så konstigt, när det är så enkelt egentligen? Té, the, thé eller varför inte tee? Om man är osäker på hur det stavas är det väl bara att kolla på paketet (eller i ordlistan, om folk nu fortfarande använder sådana stenåldersredskap)? För övrigt tycker jag att folk generellt är skitdåliga på att skriva och stava. Skriver någon ”ja” i stället för jag, eller särskriver både det ena och det andra så bryr jag mig inte ens om att försöka läsa.

Te, Twinings söderte

Och så inser många unga inte att det är en viktig grej att vara väldigt bra på. Det är lite som det där med kläderna och kroppsspråket, att skriva dåligt signalerar att man är lite slarvig och inte särskilt smart. Nu blir jag säkert missförstådd igen, men det skiter jag i, för det är fakta och inte bara en åsikt. Om den första kontakten med en människa du har är via text, och den är full med stavfel, syftningsfel eller särskrivningar, så kommer du också att ha en uppfattning om personen innan ni ses på riktigt. Och den uppfattningen kommer att vara sämre än om personen hade skrivit korrekt och läsvänligt.

Det var det om te. Märk väl att jag inte har sagt ett skit om människans intelligens, läs-och skrivsvårigheter, problem eller avsaknad av händer att skriva med, för det har inte med saken att göra. Inte ett dugg faktiskt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/te/

2 kommentarer

  • Anders Ahlénoktober 18, 2011 kl. 11:16
  • Svara

  Härligt att det finns fler som värnar om språket. Folk borde visa mer respekt för mottagarna av deras budskap genom att skriva tydligt och korrekt.

   • oktober 18, 2011 kl. 11:47
   • Svara

   Visst är det så. Fick en kommentar om att jag inte är riktigt klok som svär, men då ser man nog inte riktigt hela bilden. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.