Årets förvillare

Huvudvärk! I dag kom den redan i väntrummet, det var kallt och jag var nervös. Det var två timmars dödtid mellan lunch och läkarbesöket, det blir samma hela veckan. Och det är inte direkt härligt att vara ute och dra på stan, så jag hängde där och läste töntiga tidningar i stället. Av till exempel människan som kläckte ur sig den här dumma bortförklaringen:

”Ordet sex blev för stort på omslaget”

Amelia Adamo förklarar i Svensk Bokhandel varför den senaste boken inte blev någon försäljningssuccé.

Hörde att hon fått utmärkelsen ”Årets förvillare” av föreningen Vetenskap och Folkbildning med motiveringen ”för den okritiska journalistiken i Aftonbladets söndags- och hälsobilagor”. Och nog håller jag med, kvinnan vet hur man tjänar pengar på andras dumhet och oförmåga till kritiskt tänkande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/arets-forvillare/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluranovember 21, 2011 kl. 17:52
  • Svara

  Kom hem trött och både lite glad men ändå lite nedstämd – hur nu det går ihop!? Och så sätter jag mig och läser här och känner hur livsandarna återvänder. Håller inte alltid med dig men jag mår bra av att läsa dina inlägg!:)

   • november 21, 2011 kl. 18:19
   • Svara

   Åh, det gör mig så glad att höra! Och det vore tråkigt om alla tyckte likadant hela tiden. 🙂

  • Memonovember 22, 2011 kl. 13:27
  • Svara

  Amelia Adamo kan säkert vara värd kritik, men Vetenskap och Folkbildning är ingen källa att använda för att lägga tyngd i kritiken. Föreningen har gjort bort sig så många gånger de sista åren och fått så mycket kritik från vetenskapligt och akademiskt håll, att få tar dem på särskilt stort allvar numera.

   • november 22, 2011 kl. 13:31
   • Svara

   Du har helt rätt. Jag tycker ändå att utmärkelsen är en rolig grej, och i det här fallet håller jag med dem. Men som du säger, en del är väldigt tveksamt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.