Besatta av vädret

Så här fint var det innan vi åkte i eftermiddags. Fint, visst, men behagligt? Nej. I går däremot var det klarblå himmel och strålande sol. Och 11 grader, som en fin vårdag.

Brygga och hav, vy från lantstället. Besatta av vädret.Nu är alltså stormen Berit på väg, och det talas inte om något annat på nyheterna. Visst, den kommer att påverka många och det kan bli problem. Men generellt tycker jag att svenskar pratar väldigt mycket om vädret, är det så i hela världen? Så fort det blir storm fylls blaskorna i flera veckor. Likadant om det blir värmechock, snökaos, köldrekord eller regnperiod.

Det är som att folk glömmer att det är normalt med ovanligheter. Vädret intresserar i alla fall inte mig särskilt mycket, det är helt omöjligt att det inte har hänt något mer intressant i världen än att det har varit 30 grader och strålande sol en vecka. Och att det får tre sidor i tidningen. Självklart bör det finnas samhällsinformation angående vädret; om det är fara för allmänheten till exempel.

Men räcker inte det? Måste man gotta sig i dumma jämförelser (utan relevans), reportage där folk i en solig park får yttra sig om vädret, eller med folk som gör prognoser baserade på hur vädret var när Katarina hade namnsdag? Säljer det verkligen så många lösnummer?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/besatta-av-vadret/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluranovember 28, 2011 kl. 12:25
  • Svara

  Men du, tänk va’ tyst det skulle bli väldigt ofta om ingen fick prata om vädret! 🙂

   • november 28, 2011 kl. 13:21
   • Svara

   Ja! Eller så skulle de viktiga sakerna sägas…

    • Tantiluranovember 28, 2011 kl. 17:22
    • Svara

    Och nu skulle man ju kunna svara att man tror att folk inte har så mycket viktigt att säga – men det gör man ju inte, svara så alltså, för det är man ju för snäll för, fast nu – YNK! YNK! – är jag sjuk och då blir jag lite mindre snäll. Nu ska tanten ta sjuktimeout en stund! Vi hörs!

     • november 28, 2011 kl. 17:27
     • Svara

     Åh nej! Krya på dig! Jag känner mig jättehänging också, vi kan ”ynka” i kör och vara så elaka vi vill. Men för att återknyta till vädret, jag tror som du, att folk inte har så mycket viktigt att säga egentligen. 🙂

  • Tofflannovember 28, 2011 kl. 19:48
  • Svara

  Men igår var det skitskumt väder här! På morgonen var det tio grader varmt, vid 21-tiden snöade det och var runt nollan. Vintern kom liksom över dan… Så det var bara att rota fram dunjacka och kängor och hela skiten, liksom…

   • november 28, 2011 kl. 19:51
   • Svara

   Ojdå! Men jag tror inte du har pratat om det hela dagen, och kanske inte heller att du gör det i fyra veckor till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.