Campingmisär

I går kväll gick ett program på Kanal 5 som handlar om semesterlivet på Böda Camping på Öland. Folk tar sina husvagnar och förtält och inreder hela området runt omkring, stannar där i en månad för att sedan återvända hem. Av det de visade så såg det ungefär ut som att folk knappt flyttar på sig från tältområdet under hela semestern, de äter alldeles för mycket (även om det syntes redan innan) och dricker för mycket. Nöjet består av att se på ”nybörjarna” som försöker sätta upp sina tält.

Allvarligt? Vilken tristess, vilken misär. Någon har varit där i 20 säsonger. Det finns en paradgata där de återkommande grannarna har sina fasta platser varje sommar. Där glider de runt i foppatofflor (vilka borde förbjudas) och fnissar åt de som försöker parkera husvagnen. De lämnar knappt ”gatan” på campingen under hela sommaren.
-”Det är det bästa att klippa gräset. Att det blir snyggt.”

Husvagn

Fattar inte folk att det är ett produktionsbolag som har fått nys om hur det är på ett sånt här ställe, och att det hela går ut på att göra narr av folks livsstil? Blir man inte som deltagare ganska arg, eller fattar man inte bättre? Det är likadant med programmet om Ullared. Jag garvar också, men med den bakomliggande insikten att det är förnedrings-tv. Förstår man inte det, då kanske man ska tänka lite.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/campingmisar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatiananovember 4, 2011 kl. 17:22
  • Svara

  Jag gömmer mig bakom 25 skämskuddar ..men kan inte låta bli att titta 🙂

   • november 4, 2011 kl. 17:26
   • Svara

   Ja, det är ju tragikomiskt! De tror säkert att de är med i ett dokumentäraktigt inslag om hur trevligt det är att campa…

  • Tofflannovember 5, 2011 kl. 18:59
  • Svara

  Har försökt titta i bildningssyfte, men det är för mycket förnedrings-TV! Usch!

   • november 5, 2011 kl. 19:00
   • Svara

   Jag klarade i alla fall 20 minuter (om nu det är något att vara stolt över…)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.