Feg & Ensam

”Kär & Galen” kanske borde döpas om till ”Feg & Ensam”. En av killarna som svarade ja när hans sambo friade till honom inför TV-kameror och 2000 åskådare på Kolmårdens delfinshow, fick kalla fötter (läst här). Kanske inte så värst konstigt, och han berättade i alla fall för flickvännen att han inte ville gifta sig.

Sedan ringde han till produktionsbolaget och avbokade parets medverkan, och talade om att de skulle separera. De i sin tur ringde till kvinnan – som fick höra nyheten från dem och inte från sin sambo. Det kom fram att mannen under lång tid velat separera, och att det var skådespel och falsk entusiasm.

Det måste ju vara höjden av feghet, att inte ens våga tala om för den man delar sitt liv med, hur man känner och tycker. Det är inte så svårt som många påstår, och det blir så mycket lättare för alla inblandade. Kvinnan i den här historien säger: ”Bättre att det kommer fram nu i stället för om tio år”, och visst är det så. Det kanske gör ont just då, men på det stora hela mår alla bättre i längden av sanningen.

Hur kul kan det ha varit för mannen att låtsas ha det bra? Och för kvinnan, att bli lurad? För att fria måste man ju ändå ha det riktigt bra (eller som i det här fallet, tro det). Ibland tar kärleken slut, ibland växer vi isär, ibland börjar irriterande småsaker växa till stora problem. Gör något åt det!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/feg-ensam/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflannovember 30, 2011 kl. 21:02
  • Svara

  Kommunikation är A och O, säger kommunikatören (jag jobbar som det). När man läser t ex Christina Stiellis bok Jag älskar dig inte blir man bara gaaalen på hur de vuxna kommunicerar via sms…

   • november 30, 2011 kl. 21:06
   • Svara

   Åh, det är så irriterande! Inte konstigt att det går dåligt…

  • Tigerhonannovember 30, 2011 kl. 22:05
  • Svara

  Vet precis hur det känns för killen. Jag levde också så. Jag växte i från mitt ex och jag älskade han inte på länge innan jag gjorde slut. Trots det så bor vi fortfarande ihop och har en son tillsammans. Jag gjorde slut i samband med att jag fick veta att jag var gravid och hur många gånger jag än sagt att jag vill flytta så blir det inte av. Han vet om det men blir gnällig och jag får dåligt samvete men letar ändå lägenheter och till slut blir det så att han ”glömmer” av att jag ska flytta och så håller det på så. Utmattande, ja visst. Det jag ville säga var att många lever i en dålig relation och kan inte komma ut ur den.

   • november 30, 2011 kl. 22:35
   • Svara

   Usch, så jobbigt! Jag håller inte med dig om att man inte kan komma ur en dålig relation, att glömma och låtsas som ingenting är inte kul för någon, och leder knappast till förbättring.

   Du ska inte ha dåligt samvete, du ska vara stolt för att du säger vad du känner, och agera efter det. Om han försöker få dig att må dåligt är det ju enbart taskigt, och verkligen inte ett skäl att fortsätta tillsammans.

  • december 1, 2011 kl. 16:14
  • Svara

  Tack detsamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.