Första advent

I dag är det tio dagar kvar till första advent. Jag har ingen ljusstake och ingen stjärna. Förra julen när jag skulle ta fram stjärnan och ljusstaken insåg jag att stjärnan var trasig, och någon sjysst adventsljusstake har jag aldrig haft! Undrar varför jag ens fick för mig att jag hade en. Älskaren R är inte ett dugg förtjust i pynt, och han tyckte att det var lite töntigt när jag drog fram nån liten tomte och en julduk förra året.

Tomte, julpynt. R skulle sätta upp gardiner och ta bort lite adventspynt. Första advent.

I år kan han fan inte säga något, för han har dragit in ett skitstort kassaskåp i vardagsrummet – det är nästan lika högt som jag och kanske 60cm brett och djupt. Och fult. Jag kanske kan förhandla mig till lika mycket julpynt som ryms i kassaskåpet…? Jag vill egentligen inte ha så mycket själv, en stjärna och lite saker som lyser räcker gott. Men de måste passa in och lysa fint i vintermörkret. Ska nog ge mig ut på jakt snart!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/forsta-advent/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluranovember 17, 2011 kl. 21:19
  • Svara

  Jag har en hel del ärvda riktigt gamla fina julsaker och förr pyntade jag som bara sjutton. Nu låter jag bli för att plocka undan allt igen är så himla tråkigt. Men en stjärna i köksfönstret är rätt mysigt, spec. om man måste upp tidigt.

   • november 17, 2011 kl. 21:33
   • Svara

   Samma här, mest glaskulor till granen, men det i kombination med katt går inte bra. Jag tycker också att det är mysigt med en fin stjärna, måste verkligen ut och jaga en!

  • donkennovember 18, 2011 kl. 04:00
  • Svara

  här hemma kommer det bli MYCKET julpynt och pyssel. I love it! Och karln har inget å säga till om den saken. mohaha. 😛

   • november 18, 2011 kl. 07:32
   • Svara

   Haha, det låter bra! :-p Det där med pynt kan nog orsaka en hel del bråk i stugorna faktiskt 🙂

  • Tatiananovember 18, 2011 kl. 08:07
  • Svara

  Jag är julfreak. Pyntar så att alla får epeleptiska anfall 🙂

   • november 18, 2011 kl. 08:31
   • Svara

   Oj! Hoppas på bildbevis sen!

  • millannovember 18, 2011 kl. 08:17
  • Svara

  Julpyntets vara eller icke vara är en stor fråga så här års, jag har ännu inte riktigt bestämt mig… advenststjärnor – ja! men sen får vi se. jag tyclker absolut du ska pynta så mycket du vill, det är ju bara ett tag… kassaskåpet lever ni med året runt 🙂
  ha de’ bäst

   • november 18, 2011 kl. 08:32
   • Svara

   Hmm, sant! Oo, fick just en idé… Jag tror minsann kassaskåpet ska få agera julgran och bli både glittrigt, ljust och pyntat!

  • Tatiananovember 18, 2011 kl. 09:58
  • Svara

  Jadå , det blir bilder 🙂

   • november 18, 2011 kl. 10:14
   • Svara

   Hurra!

  • Tofflannovember 18, 2011 kl. 21:15
  • Svara

  Tro det eller ej, men i flatans hem finns det stakar! 😀 Fast de åker inte fram förrän på dagen första advent, nån ordning måste det vara!

   • november 18, 2011 kl. 21:20
   • Svara

   Välutrustat må jag säga! Gubben i huset mittemot mig har inte tagit ner sin sedan förra julen, han är snart ikapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.