Handstil

Jag jobbar med välgörenhet och tar emot många handskrivna betalningsavier på jobbet. Det står ”Texta gärna” på alla sådana avier. Tror du att folk gör det? Icke då. Så dålig handstil, så ofta.

Hälften av tiden går åt till att försöka tyda vad det står, leta reda på information folk inte skriver, och ringa dessa personer och fråga vad de har skrivit eller be dem komplettera uppgifterna (i de fall det går att söka fram ett telefonnummer). Många tar dessutom för givet att vi vet allt, och är förvånade över att vi behöver information för att kunna skicka rätt sorts brev till rätt adress.

Alfabetet, bokstäver. Folk har dålig handstil.

Då undrar jag lite hur man tänker. De flesta som skänker pengar till välgörenhet är mycket måna om att så stor andel som möjligt går till ändamålet, och administration är ju alltid en kostnad. Att tyda handstil tar oerhört lång tid. Det är sånt här som ökar den kostnaden, och det är synd. Så om det står texta någonstans, (oavsett vad det handlar om) gör det ordentligt, ta reda på all information som efterfrågas innan du skickar avin, och glöm inte att skriva det på den.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/handstil/

2 kommentarer

  • monicaschnovember 4, 2011 kl. 19:03
  • Svara

  När jag skänker något irriterar jag mig på att mitt namn står förtryckt på avin och att de sedan vet vem som skänkt pengar. Jag vill inte uppmanas att skänka jag vill skänka när jag själv vill. Och jag vill vara anolym. Detta gäller naturligtvis inte vid ”beställda” gåvor i samband med begravning etc. Där är ett namn befogat.

   • november 4, 2011 kl. 19:17
   • Svara

   Håller med i många fall, men inte just där jag är nu. Det accepteras inte ens anonyma gåvor i vissa länder på grund av det politiskt och religiöst obundna sättet. Gåvor från företag i tobak-, alkohol-, vapen-, olja/gas-, diamanter-, guld- och läkemedelsindustrin tas inte heller emot, och hur kan vi veta det när gåvor ges anonymt? Man kan skriva ”anonym gåva” på förtryckta blanketter, och de registreras alltid som anonyma.

   Men hos en del andra organistationer har jag svårt att se varför namn behövs, helt klart. Det jag jobbar med är just minnes- och högtidsgåvor, och det är just därifrån irritationen kommer… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.