Kokosvatten

Alla som håller sig a jour med hälsa eller med kändisar och skvaller har hört talas om kokosvatten. Det är en del av ”raw food”-konceptet, som innebär att man inte äter något som är uppvärmt till mer än 42.5 grader. Detta för att det är lättsmält, ska rena kroppen och behålla allt bra i råvarorna.

Alla som har smakat kokosvatten vet att det inte är så gott, grumligt sötsalt vatten ungefär. Och om sanningen ska fram, så innehåller både ett glas lättmjölk eller en banan fler mineraler och vitaminer än kokosvatten. Man brukar använda reklam som påstår att det innehåller mer kalium än bananer, men det stämmer inte.

Undvik natrium

Dessutom innehåller kokosvatten natrium, vilket man bör undvika, eftersom det hjälper saltet att höja blodtrycket i kroppen. Det påstås att ämnesomsättningen ökar så att man går ner i vikt av kokosvatten, men det gör man såklart inte. Produktens hälsoegenskaper, så som att det saktar ner hudens åldrande, är rent skitsnack. Men ändå säljs de i mängd för runt 40 kronor för 33cl.

Fråga vilken nutrionist som helst, och kolla på livsmedelsverket innan du går på lögner bara för att någon som är känd säger att det är bra. För du tror väl inte att de gör det gratis? De tjänar stora belopp på att tala positivt om produkter i media. Och eftersom försäljningen av kokosvatten har exploderat sedan i somras så har de uppenbarligen lyckats bra med att tjäna pengar på folks dumhet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/kokosvatten/

10 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatiananovember 21, 2011 kl. 17:20
  • Svara

  Bra där. Har gått och glott misstänksamt på just sådant vatten. Föredrar helt klart bananer .

   • november 21, 2011 kl. 17:22
   • Svara

   Definitivt. Gillar mjölk också.

  • Tantiluranovember 21, 2011 kl. 17:45
  • Svara

  Jag har i mitt rätt långa liv, provat det mesta. Var ett tag helt inne på att äta levande föda (kallades så då)och åt i princip ingenting som varit upphettat över huvud taget. Det gick över det med precis som mina perioder som vegetarian, vegan och anorektiker mm! 🙂

   • november 21, 2011 kl. 18:21
   • Svara

   Oj. Skönt att den sista ”gick över”. Jag tycker att levande föda är lite intressant, hur mådde du när du åt det? Drack du opastöriserad mjölk?

    • Tantiluranovember 21, 2011 kl. 23:09
    • Svara

    Drack ingen mjölk alls. Ja, jag mådde bra men eftersom alla de där alternativa sätten att äta liksom gick ihop och in i varandra kan jag inte komma ihåg exakt hur jag mådde när jag åt levandfödaköret. Däremot hjälpte alla tre till att rätt länge få mina ledproblem att minska. Tyvärr kom värken tillbaka och då slutade jag att vara alternativätande.Herregud, kom just på att det är ungefär trettio år sedan! Phu!, då är det kanske inte så konstigt att jag inte minns så bra! 🙂

     • november 22, 2011 kl. 07:26
     • Svara

     Hehe, jag minns knappt vad jag gjorde i går (därför är en blogg bra)! Jag tycker att det är intressant med hur mat påverkar kroppen på så många sätt, tack för att du delar med dig!

  • saltdecember 11, 2011 kl. 22:20
  • Svara

  Men om man inte äter bananer då. Så e d väl nra substitut?

   • december 11, 2011 kl. 22:35
   • Svara

   Nja, mjölk är faktiskt fortfarande bättre. Just bananer brukar återförsäljarna använda som referens, fast de ”glömmer” att tala om att de inte jämför per 100 gram, utan per förpackning 🙂

  • saltdecember 11, 2011 kl. 23:20
  • Svara

  Köpte kokosvatten idag nämligen för att jag ej dricker mjölk eller äter bananer. Dessutom tycker jag det är gott! Men säger jag som även tycker aspirin smakar gott. Åldrandet hade jag ej hört men förstår vad som menas med att alla går på” olika saker. Men är det ändå inte ens lite bra då.. jag tänker…frukt/nöt whatever=vitaminer… osv

   • december 12, 2011 kl. 07:25
   • Svara

   Att det är gott är den allra bästa anledningen! Folk lägger ju massor av pengar på t ex godis som egentligen inte tillför något bra. 🙂 Men just hälsoeffekterna som de påstår finnas, gör inte det. Om man inte dricker för mycket (pga saltet) så är det säkert inte skadligt i alla fall.

  • Bröd och godsaker från LCHFklubben -februari 27, 2014 kl. 08:28

  […] och knapra på när man är sugen på något. Jag älskar kokos i nästan alla former (förutom kokosvatten – urk!), så de passade mig perfekt. De har även riktigt goda proteinbars, med roliga smaker […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.