Söndagsrutin

Jag har det så sjukt bra i mitt kylskåp just nu. Hemlagad lingonsylt, körsbärsmarmelad, apelsinmarmelad, plommonmarmelad, äppelmos och jordgubbssylt. Allt detta, förutom apelsinmarmeladen som jag gjort själv, är tack vare mor och svärmors goda omtanke. Dessutom ligger det trattkantareller i frysen, bredvid min Ben & Jerrys.

Ska ut och leka lite senare i eftermiddag med bästa vännen M, om allt klaffar. Jag har faktiskt inte gjort ett enda dugg i dag (eller i går heller för delen), så det ska bli skönt att komma ut och vara lite social.

Söndagar är oftast enda dagen vi kan ses, så det har nästan blivit rutin. Klockan 13.05 (ja) brukar vi ses på Centralen och vandrar vidare åt något håll, men i dag blir det senare. Fika, prata, shoppa, diskutera eller bara gå omkring. Han är dessutom smart, kan lite om allt, och rolig som få. Är så glad att jag har en vän som M!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/sondagsrutin/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluranovember 20, 2011 kl. 21:44
  • Svara

  Har också hemlagat i kylen. I år blev det Krikonmarmelag, Krusbärslikör och -sylt. Allt annat åt jag som det var som efterrätt, så där direkt och färskt.

  • Tantiluranovember 20, 2011 kl. 21:45
  • Svara

  Ja, va ska man skylla på? Det ska stå Krikonmarmelad och inget annat!

   • november 20, 2011 kl. 22:17
   • Svara

   Åh, det har jag aldrig smakat! Jag hade tänkt spara lite blåbär och göra sylt, men det gick inte. Jag var bara tvungen att äta upp dem! 🙂

  • Tantiluranovember 21, 2011 kl. 17:37
  • Svara

  Krikon är som små plommon och smakar färska som sådana. Marmeladen blir lite smaskigt syrligare och jag tycker den är godare än den av plommon.

   • november 21, 2011 kl. 17:43
   • Svara

   Det låter gott! Jag gillar helt klart syrliga saker bättre än söta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.