“Hemlös” tiggare får skäll

Åh, älskaren R är rolig! Först av allt, jag ogillar verkligen tiggare som är framfusiga, eller såna som “spelar” (nej, det är inte musik) något i en tunnelbanevagn och sedan går runt för att samla ihop eventuella pengar. De tjänar stora pengar, och så länge folk ger pengar så kommer de ju aldrig försvinna. Jag har i alla fall fått för mig att de flesta tycker att de är störande, irriterande och i vissa fall läskiga. Hur som helst, R var på väg till träningen i går kväll, varpå en kvinna kommer fram till honom på tunnelbanan och proklamerar att hon är hemlös, och undrar om han kan avvara ett par kronor.

Tunnelbana. Tiggare i vagnen.

R kan ju aldrig hålla käften, han är precis som jag. Så efter en snabbkoll ifrågasätter han hennes nykterhet och ekonomiska status, eftersom de dyra märkeskläder hon hade på sig har kostat åtminstone tre gånger så mycket som det han själv har på sig. Det lönar sig förmodligen att vara tiggare.

Hon blir uppenbarligen sur, högljudd och arg, och han ber henne att dra åt helvete, end of story. Sen frågar han mig om jag tycker att han är ond. Mig, av alla?! Inte då, han sa ju bara vad han såg och tyckte.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/tiggare-far-skall/

2 kommentarer

  1. Vi har också några som tigger här i vår Byhåla. Fast dom är inte hemlösa men spelar lika illa ändå! 🙂

      • november 1, 2011 kl. 19:42
      • Svara

      Alla är ju bra på nåt, varför inte ägna sig åt det, liksom…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.