Vägmärken

Älskaren R pluggar till lastbilskörkort, just nu är det en genomgång av alla vägmärken som gäller. Visste ni att det finns tre olika skyltar för ”varning för fordon med förspänt dragdjur”? Det gäller alltså en ponny med sulky, en ponny med vagn och en släde med hundar.

Är det nån som har fått betalt per skylt när de utvecklade de här vägmärkena? Eller utgår man ifrån att folk är så dumma i huvudet att de inte fattar att det kan förekomma djur med ekipage, och att man ska vara uppmärksam? Det är inte det enda exemplet, så jag lutar åt det första alternativet.

Vägmärke, varning för häst

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/vagmarken/

2 kommentarer

  • Tantiluranovember 13, 2011 kl. 14:37
  • Svara

  Jag gissar på en kombo av båda med tillägget – en överambitiös typ!

   • november 13, 2011 kl. 17:50
   • Svara

   Förmodligen. Borde gå att rationalisera lite, tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.