Attitydinkontinens

Är tydligen något jag lider av. Det är ett av de nya orden som språkrådet har satt upp på nyordslistan i år, alltså nya ord, eller ord som börjat användas mycket under det gångna året. Att vara attitydinkontinent innebär att man inte kan hålla inne med sina åsikter om saker och ting, och det är ju faktiskt precis på pricken rätt.

Blöja

Men ibland undrar jag om inte älskaren Rs attitydinkontinens är snäppet värre än min, jag vet i alla fall ungefär när jag bör hålla käften. Antingen vet han inte det själv, eller så bryr han sig inte. Ibland går det ut över fel människa (även om den är inblandad på något sätt, men kanske inte ansvarig), och det försöker jag undvika. Men skit samma. Garanterat är i alla fall att jag inte håller inne med det jag tycker. Lika garanterat är det att inte alla gillar sanningen.

I dag har jag varit arg för att någon idiot har skjutit ihjäl två hjälparbetare i Somalia. Av alla dumma saker att göra, är det en av de värre. Mina små pyttesaker jag klagar över angående idioter runt omkring mig, är ju faktiskt ingenting i jämförelse. Människor som frivilligt har åkt till ett av världens just nu farligaste länder för att ge gratis vård till skadade och sjuka blir ihjälskjutna, den som gjorde det är riktigt, riktig dum. På mer än ett sätt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/attitydinkontinens/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.