Bokmassakern

Sisådär! Fadern är uppdaterad med det högteknologiska, jag har mat och ett par omgångar fika ligger i magen. Det gick hyfsat bra att lära honom hur det funkar, och att lägga in mailkonton, men jag räknar kallt med att vara telefonsupport ett par månader veckor. Lite klurigt med internet och kontantkort, men en snabbgenomgång av wi-fi senare så verkar det funka också.

Ett par av mina fina läsare har förfasat sig över att jag försöker få R att slänga böcker. Slänga böcker – är hon inte riktigt klok?! Och allt som oftast håller jag med. Jag älskar böcker. Särskilt gamla sådana. Det jag försökte få R att göra sig av med var mest religiösa böcker, böneböcker, Karlstads stifts bok och kristna berättelser för barn. Någons (inte så gamla) kassabok. Sen var det ett par böcker som har följt med kylskåp och frysar inköpta på 60-talet, om hur djupfrysning fungerar och hur man förvarar mat. Jag lyckades inte så bra.

Till slut slängde vi i alla fall 16 band uppslagsverk (som redan är slängda en gång) som vi har en nyare version av hemma, och som dessutom både var trasiga och mögliga. Och några av de religiösa böckerna, men inte alla. Har nu även ett flertal häften från ”Hemmens Forskningsinstitut” som handlar om bland annat städning, matlagning och diskning.

Böcker. Hade den stora bokmassakern hemma.

Vi tog faktiskt hem nästan tre flyttkartonger med böcker, och har lagt ut badkaret på Blocket så att vi ska ha plats i förrådet för det som inte behöver stå uppackat i bokhyllan. Det var många gamla klassiska romaner och en hel del kuriosa som R älskar. Köpa badkar, någon?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/bokmassakern/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Vampiedecember 4, 2011 kl. 21:53
  • Svara

  Är det du på bilden? haha, riktigt chic blogg hur som helst! ^-^

   • december 4, 2011 kl. 22:06
   • Svara

   Japp! Tack så mycket!

  • Tantiluradecember 4, 2011 kl. 23:59
  • Svara

  Jag har också religiösa bö….nä, vänta nu! Nu är det ju ett sånt där konstigt sätt vi uttrycker oss på igen. Böcker kan väl ändå inte vara religiösa?!
  Kram och god natt, nu stänger jag av mig! 🙂

   • december 5, 2011 kl. 07:48
   • Svara

   Nej, de kan de ju faktiskt inte, bra poäng!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.