Brist på skaldjur

Jag läste att priset på räkor och andra skaldjur har chockhöjts nu till nyår! Fiskebåtarna är normalt ute och trålar innan nyår, och det är en av de bästa veckorna på hela året, men nu har de inte kunnat göra det på grund av stormandet! Svensk hummer och havskräftor kommer finnas ytterst begränsat, och räkor i lite större mängd – men dyrt. Kommentarsfältet på tidningens hemsida kryllar av folk som berättar att de minsann har humrar bokade, eller liggandes i frysen redan. Öh, jaha?

En tallrik räkor, lyxlunch. Brist på skaldjur.

Prishöjningarna gäller som sagt bara svenska skaldjur, och jag brukar ändå bara köpa frysta importräkor som de på bilden från Ica, om jag inte råkar befinna mig i Smögen eller nåt. Så förhoppningsvis kanske jag har råd med en påse så att det blir i alla fall lite skagenröra till nyårspartyt, fastän vi blir många. Undrar vad mer man ska hitta på att käka månntro… Så sjukt tråkigt med överstekt fläskfilé som man tyvärr får på kalas ganska ofta (ibland i kombination med sladdriga pommes frites). Nä, bättre än så blir det.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/brist-pa-skaldjur/

2 kommentarer

  • Lindadecember 30, 2011 kl. 15:16
  • Svara

  Ja dessvärre är det så i år. Vi skaldjursälskare får fiska efter annat 😉 Tyvärr har skaldjur över lag aldrig varit billigt i Sverige och det är synd för man rekomenderar ofta skaldjur när man pratar om hälsomat.

   • december 30, 2011 kl. 15:53
   • Svara

   Haha, ja! Jag håller med dig, det är ju supernyttigt och något man verkligen borde äta mer av. Och jag är en sån där som nästan börjar dregla av bara tanken på räkor, haha! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.