En annan storts bröstcancer

30 000 kvinnor i Frankrike, och uppmot 4 000 kvinnor i Sverige (efter att det beräknade antalet höjts) kan behöva operera bort sina potentiellt cancerframkallande bröstimplantat, skriver DN. Implantaten, från PIP (Poly Implant Prosthesis), har varit av dålig kvalité, och ovanligt många har spruckit. Dessutom kan de ge inflammationer i kroppen när de läcker, vilket bröstimplantat inte ska göra.

Läkemedelsverket och Socialstyrelsen uppmanade alla svenska kliniker som använt sig av dessa implantat att upplysa sina patienter och erbjuda samtal med en läkare, för att avgöra om de borde ta bort implantaten. De gick alltså inte ut med en allmän rekommendation om ta ut implantaten, eftersom varje operation i sig är en risk. Men det kan komma att ändras nu, eftersom myndigheterna befarar en ökad cancerrisk orsakad av implantatet.

Ytterligare en anledning att inte stoppa in ”helt säkra” produkter i kroppen. Det här är trots allt nya implantat från 2000-talet, och jag skulle inte vilja vara en av dem som efter några år får cancer, för att jag ville ha större tuttar. Kanske det här får folk att tänka efter ett par varv till i framtiden, i alla fall. För det lär ju inte vara det endasäkra” implantatet som inte höll vad det lovade.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/en-annan-sorts-brostcancer/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflandecember 22, 2011 kl. 21:44
  • Svara

  När jag ser bilden tänker jag på… tennisbollar. Hårda. Uff…

   • december 22, 2011 kl. 21:51
   • Svara

   Inte snyggt! 🙁

   • Nurse Racheddecember 23, 2011 kl. 00:22
   • Svara

   Öööööh…snarare handbollar, va? 😀

    • december 23, 2011 kl. 07:43
    • Svara

    Känns säkert som såna där hårda medicinbollar… 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.