Godismassaker

Det är farligt att äta godis. I alla fall om du inte är särskilt rörlig, och någon får för sig att öppna asken med en tändare. Sex äldre kvinnor på ett äldreboende i Marseille omkom i en brand just på grund av det, och ytterligare tretton skadades. Hur tänkte man då? Visst, det kan vara farligt att hantera en kniv också, men jag tror inte att lika många hade dött eller skadats om asken öppnades med kniv.

Kom ju på att jag faktiskt inte såg något glitter, någon lussekatt, lucia eller pepparkaksgubbe på hela dagen i går. Julkänslan är som bortblåst, och det skulle lika gärna kunna vara oktober. Det ska tydligen bli en grön jul i år, stackars alla julfanatiker. Jag bryr mig inte nämnvärt, det är skönt att kunna gå ”normalt”, och att kunna köra rullstol om det behövs. Vill inte testa det på en oplogad trottoar med nedtrampad snö.

Ugh, har verkligen ingen ”riktig” mat hemma. Förutom alla burkar med sylt, bostongurka, ajvar, ketchup och allt sånt, så är kylen tom, så när som på ägg, ett par morötter och några chilifrukter. I frysen finns broccoli, dill, ärtor, svamp och äppelmos. Men när ska jag orka handla!? R, hjälp!Vagn, handla

 


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/godismassaker/

9 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Ja du, idag var det tänkt att jag skulle handla en del av allt som behövs nu när familjen blir fulltalig igen och julen som står för dörren och allt det där. Vet inte om det är de förbaskade vinterkängorna som gör stegen så tunga….orkade handla mjölk, hushållspapper och lite, lite annat bara! 🙂

   • on december 14, 2011 at 21:29
   • Svara

   Hahaha! Precis efter jag skrivit det där stegade R in med två kassar mat, ibland är jag så fruktansvärt bortskämd att det nästan är pinsamt. 😀
   Det är jobbigt att handla! Och det blir inte bättre den kommande veckan heller – skyddsdräkt, hjälm och stålhätta på skorna för att klara av trängseln!

   1. Här är det möjligtvis lite längre köer vid kassorna och att en del saker kan ta helt slut – som grädde tex. En fördel med att bo på bonnvischan – alltså inte det där med grädden utan avsaknaden av trängsel! 🙂

     • on december 15, 2011 at 07:53
     • Svara

     Ja, det saknar jag. När jag flyttade till bonnvischan kunde jag inte fatta att folk blev upprörda när de fått stå i kö med än fem minuter, då klagades det på dålig service! 😮

     1. Exakt! Och oj va’ konstigt det kändes att kön till spelkiosken var längre än till systemet (detta var innan kölappar infördes)!

 2. Gillar inte snön, så jag är å ena sidan glad att den skänker mörker med sin frånvaro. Men vafan, det är onormalt att det inte är snö nu. Det skrämmer mig, ärligt talat. Global warming and stuff…

   • on december 15, 2011 at 15:35
   • Svara

   Ja, faktiskt. Men det smäller säkert till nån gång i januari ändå, och snart har vi glömt det här. Som vanligt. 🙂

   1. Tyst!!!! Väck inte björfan’! 🙂

     • on december 15, 2011 at 21:57
     • Svara

     Hahaha! Sorry…! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: