Gratis är tydligen jävligt gott

Jag blir så less på giriga människor! Vännen E från obygden där jag bodde förut, påminde mig häromdagen om det värsta som skedde på hela året där vi jobbade. Det var en stormarknad, dit de flesta i nämnda obygd med omnejd kom och handlade mat. Varje år, några veckor före jul, bjöd en mängd leverantörer på provsmakning av julmaten. Elever från restaurangskolor kom och hjälpte till med servering och uppläggning.

Självklart annonseras det ut i lokaldynganblaskan också. Det står ungefär: ”Välkommen att provsmaka julens läckerheter” eller något sånt, poängen är att det står provsmaka. På själva dagen så ringlar kön lång, det verkar nästan som om folk tar ledigt från jobbet för att gå och provsmaka! De får en färdig tallrik med smått och gott, en bit av varje. Och folk blir som galna. Tappar allt hyfs, och allt vett.

De klagar över att de bara får en skiva skinka, eller att de inte får ta om, att vi inte har dukat upp långbord och stolar (i affären) så att alla (hundratals) människor kan sitta och äta. Folk trängs, knuffas, och klagar över att inte caféet i huset bjuder på kaffe efter maten eller på att man inte får ställa sig sist i kön och få en tallrik till. Ett år blev det slagsmål mellan två damer (70+) efter att den ena trängde sig före. Mycket gapar efter mer…

Fattar inte folk att de inte har någon hyfs? Det bjuds på provsmakning, det är ingen falsk marknadsföring där inte. Ett år tog jag en sån där tallrik till lunch, och höll mig mätt till kvällen, så det är inte lite mat heller. Gratis är gott, men betyder det att man måste bli en idiot på köpet? Jag är glad att jag slipper den där dagen nuförtiden, det var fruktansvärt på alla sätt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/gratis-ar-tydligen-javligt-gott/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Hellolindadecember 14, 2011 kl. 15:52
  • Svara

  Haha helt sjukt, men är tyvärr inte förvånad… Så fort något delas ut gratis är folk som gamar.

   • december 14, 2011 kl. 16:08
   • Svara

   Ja, fyfan. SÅ himla mycket är det faktiskt inte värt!

  • Tofflandecember 14, 2011 kl. 19:25
  • Svara

  På Stormarknaden, där jag stundom framför min varuvagn som en stridsvagn, är det hemskt ibland! Det är bjudning här och var och kön ringlar lång. Folk ställer sig sen och äter och fikar (ja, det finns gratis kaffe inne på ICA…) I VÄGEN för mig! 👿

   • december 14, 2011 kl. 20:25
   • Svara

   Ohhh, hur vågar de! Jag är oftast inte rädd för att knuffa på lite extra om de inte fattar att de är i vägen. 😀

  • sugarhearteddecember 15, 2011 kl. 13:42
  • Svara

  Amen vafan, folk är ju inte riktigt kloka. :O

  Och, eh, när H&M släpper sina designer-kollektioner då… hundratals, tusentals unga tjejer- och en del killar- som trängs vid dörrarna och sedan, då de väl öppnats, nästan slåss om plagg. Skriker och är allmänt hysteriska, puls i 190, roffar åt sig saker utan att ens prova dem eller kolla om de är snygga- det viktiga är inte att de är snygga, det viktiga är att man får med sig minst ett designerplagg som man sedan kan skrytblogga om att man minsann lade vantarna på. Visar det sig vara fult kan man alltid lägga upp det på Tradera och få fett med cash för det, så att man kan stödja sin fortsatta överkonsumtion. Mmm, vad mysigt.

   • december 15, 2011 kl. 15:34
   • Svara

   Jag vet! Åhh fyfan vad jag stör mig på det. Som om det skulle vara något att skryta om, liksom! Nä, folk är inte kloka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.