Hanterar kniven

Åkte och storhandlade med älskaren R i går kväll. Det var skitmycket folk, men vi fick med oss allt vi skulle (och lite extra). Det är dyrt att ha kalas – fast jag slipper gå till Systembolaget. Det vin som inte ska i maten kan jag dricka upp, så finns det lite gott och blandat i spritskåpet, perfekt. Bästa M skulle ha med någon form av bubbel, lät det som.

Ägnade en timme åt att hantera kniven, skala och hacka räkor, lök och dill till min supergoda Skagenröra, och ytterligare en halvtimme till att förbereda köttet och skära köttet till grytan. Det blir min variant av Boeuf Bourguignon, går att förbereda långt i förväg, och kan puttra på tills det är dags att äta. Lätt att göra till många också. Axeln sa upp sig helt och hållet av allt skärande och hackande, den gillar inte något nu för tiden, verkar det som.

Nu ska jag försöka svänga ihop någon sorts äppelpaj, lyxigare än så blir det faktiskt inte. Ska se om det går att hitta på något oväntat med den, bara. Och just det, det eviga problemet: Vad ska jag ha på mig? Den lilla svarta? Den lilla blå? Lösögonfransar och klackar, eller naturell och bekväm…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/hanterar-kniven/

2 kommentarer

  • Tofflandecember 31, 2011 kl. 12:07
  • Svara

  Iiii! Ni ska ju ha nyårsfest! Så gott allt låter – även köttgrytan (jag som inte äter kött). Här blir det mysbralla, mamma och kräftor. Får vara glad om jag orkar hålla mig vaken till tolvslaget…

  Gott Nytt År önskar jag dig och R! Och M, som verkar vara en riktigt trevlig prick (svenskt ord, snuska!).

   • december 31, 2011 kl. 12:49
   • Svara

   Jajamen, fast just nu känner jag mig nästan lite avis på dig, det låter skönt! Och kräftor är det absolut bästa jag vet.

   Tack detsamma Tofflan, må nästa år bli mycket bättre! Jag umgås för övrigt bara med prickar av det allra bästa slaget. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.