Julklappar på jobbet

En del tycker att det är viktigt att få julklappar av sin arbetsgivare, som ett tecken på uppskattning. En del, som jag, bryr sig inte nämnvärt, utan ser hellre att nämnda uppskattning visar sig i lönekuvertet i stället. För det är väldigt sällan man får något som man vill ha.

Jag gillar inte blommor särskilt mycket, och choklad är ju gott men en ask med en massa nötter och skit jag inte tål? Nej tack. I år fick jag en snygg T-shirt, och det är ju bättre men jag är ändå inte särskilt positiv till den typen av julklappar på jobbet.

Ju större arbetsplats, desto mer opersonligt och billigt skit ger de bort. Där min älskare R jobbar är det flera tusen anställda, så de får inte ens något. Lika bra det, tycker jag. Jag vill inte bli ”uppskattad” med någon värdelös pryl som kostar 20 spänn på Clas Ohlsson. Min kusin J berättade i går om sin julklapp från jobbet, en strut med sju karameller, varav en var en halstablett i nött ABF-papper. Självklart kan man få oerhört bra och användbara saker ibland också, men det har aldrig hänt mig.

Jag förstår inte riktigt det där att folk verkar tycka att julklappar på jobbet från arbetsgivaren är viktiga. Vafan, ge mig mer i lön om du tycker att jag gör ett så bra jobb (ok, ge mig ett jobb först). Eller tala om det för mig och ge mig lysande vitsord, och roligare uppgifter eller arbetstider…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/julklappar-pa-jobbet/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflandecember 23, 2011 kl. 12:37
  • Svara

  Fast korgen fick jag inte av min arbetsgivare, då har du läst fel. Jag fick den av fyra kollegor på grann-fakulteten.

  Av arbetsgivaren fru Chef1 fick jag ett jättefint påslakanset, av arbetsgivaren fru Chef2 fick jag en gransäck och två handdukar med loggor på.

   • december 23, 2011 kl. 12:41
   • Svara

   Aha, my bad!

  • Tantiluradecember 23, 2011 kl. 13:21
  • Svara

  Hej! Nu är det vimsigt här – det är nämligen inte bra alls med lilla mamma. Jag svarade på din kommentar hos mig, men vad jag gjorde sen vet jag inte, glömde nog antagligen trycka på svaraknappen.Det får bli så här istället. Hej så länge!

   • december 23, 2011 kl. 13:38
   • Svara

   Åh nej, vad tråkigt! 🙁

  • Nurse Racheddecember 23, 2011 kl. 13:34
  • Svara

  Det där har du fullständigt rätt i.

  F.ö. fick jag en kockkniv av min arbetsgivare – den symboliserar förmodligen att osthyvlarnas tid är förbi och att det fram över handlar om mer drastiska nedskärningar. 🙁

   • december 23, 2011 kl. 13:40
   • Svara

   Haha! Det här med att man inte ska ge knivar i present till någon sägs symbolisera att man önskar livet ur dem. Jag håller inte med, hoppas din arbetsgivare inte tänkte så heller…! 🙂

  • Nurse Racheddecember 23, 2011 kl. 15:52
  • Svara

  I paketet låg ett litet mynt som skulle lämnas till givarem. 😀 Det sägs alltså att knivar skär av vänskapsbanden… (jag har inte så mycket såna band till min arbetsgivare 👿 ) God Jul på dig!

   • december 23, 2011 kl. 16:04
   • Svara

   Haha! Aha, där ser man, det var lite annorlunda än vad jag har fått berättat för mig! Tack, och God Jul tillbaka!

  • monicaschdecember 24, 2011 kl. 08:42
  • Svara

  Har presentats med både yxa och kniv. Men så var det från en numera föredetting.
  Min bästa julgåva från arbetsgivare var en bonus på 10 000 kr.

   • december 24, 2011 kl. 09:24
   • Svara

   Oj, ja det kallar jag en bra julklapp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.