Kladdkaka pepparkaka

I går kväll slog jag till och provlagade en kladdkaka med pepparkakssmak! Satte älskaren R på att vispa ägg och socker för att spara axeln lite, medan jag smälte smör och mätte upp alla torrvaror i en skål. Och nåt fel är det ju på mig, för jag märkte inget först.

Finn ett fel! Ungefär samma färg och ett par M i namnet, tydigen läste jag inte så himla noggrant. Rätt var det var så luktade mjölblandningen spiskummin, och det var bara att börja om. Tur att det har en sån distinkt doft i alla fall!

Resultatet då? Jo, mmm! Riktigt gott, men eftersom jag inte hade något recept att följa fick jag höfta lite och det blev aningens för mycket kryddor (inte spiskummin alltså, utan kardemumma). Men med lite lingonsylt bredvid var det helt underbart. Som sagt, halva inne! Recept finns här för er som önskar!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/kladdkaka-pepparkaka/

2 kommentarer

 1. Jag är nog rätt traditionell när det kommer till bakverk men har tänkt att åtminstone våga mig på att köra med pepparkaksmulor till bottnen på min vanliga cheese caken.
  Däremot kryddar jag gärna maten med allehanda kryddor. Har du provat att ha kanel i köttfärsröra! Mums!

   • on december 6, 2011 at 20:37
   • Svara

   Pepparkakssmulor till kakan kan jag tänka mig är gott – om man gillar cheesecake, och det gör jag inte (konstigt nog)! Hmm, inte provat kanel i vanlig köttfärsröra, men när jag försöker mig på någon indisk gryta brukar det slinka ner lite av varje, även kanel! Gott.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: