Kom ihåg

127 svenskar kommer att få en hjärtinfarkt på i morgon, på julafton, jämfört med ungefär 70 en vanlig dag. Så ta det lugnt, allt måste inte vara perfekt. Det handlar om att njuta av varandras sällskap, inte om att ha 5 sorters egeninlagd sill och hembakt bröd på julbordet, eller att ha dammfritt i hörnen. Inte heller handlar en bra jul om att ge barnen så många paket som möjligt. I stället för mys blir det irritation.

Jag hör så ofta om folk som har en ångestfylld jul. Men man måste faktiskt inte umgås med folk som retar gallfeber på en, även om det är släktingar. Inte heller måste man göra som man alltid har gjort, eller som det förväntas att man ska göra. Ibland måste man stå upp för sig själv och säga ifrån. Man kan faktiskt käka falukorv och potatismos på julafton också, eller ha knytkalas.

Så ta ett djupt andetag, ta det lugnt, ät inte ihjäl dig i morgon och inse att det perfekta ligger i att må bra och ha det trevligt tillsammans. Och skulle någon ändå få en hjärtinfarkt – ring 112.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/kom-ihag/

2 kommentarer

  • Tofflandecember 24, 2011 kl. 09:28
  • Svara

  Even so… Jag önskar dig en riktigt god jul!!!!

   • december 24, 2011 kl. 09:33
   • Svara

   Dito! Ska undvika att bli irriterad. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.