Komplimang

Fick en sån fin komplimang i går: ”Du borde kalla dig Vackra Klara i stället för Arga Klara”. Jag blev jätteglad, för operationen, smärtan och alla behandlingar har gjort mig så himla sliten och trött. Känns som jag har åldrats tio år det senaste halvåret. Så tack snälla du!

Det är kul att få komplimanger, och det är synd att folk ofta är så dåliga på att ta emot dem. Man ska ta åt sig, njuta av dem och helt enkelt må bra. Jag tycker det är lika kul att ge komplimanger, att se hur folk växer lite. En komplimang kan räcka länge!

Men självklart säger jag aldrig sånt jag inte menar. Det är inte jag. Om någon har klippt håret så säger jag ju inte att det är snyggt, om jag inte faktiskt tycker det. Det finns så många andra saker man kan säga utan att ljuga, och ändå vara snäll. Och självklart om man inte vill vara snäll också. Om man säger det från hjärtat blir det bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/komplimang/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluradecember 4, 2011 kl. 10:38
  • Svara

  Det är precis det där jag menar med att lämna goda fotspår efter sig! Varje litet sådant ’spår’ kan göra en så stor skillnad för någon och precis (igen!) som du skriver värmer det gott när man ser att man ’trampade’ rätt! God morgon, förresten!

   • december 4, 2011 kl. 10:45
   • Svara

   God morgon! 🙂 Du har så rätt, kloka kvinna!

    • Tantiluradecember 4, 2011 kl. 18:26
    • Svara

    Då är vi väl två om att vara kloka då!:)

     • december 4, 2011 kl. 19:08
     • Svara

     Jajamen!

  • Ingela Tariqdecember 4, 2011 kl. 16:43
  • Svara

  Fortsätt du vara ”arga Klara” så länge behövs och inte kostar mer än det ger och låt alla som vill kalla dig ”vackra Klara”. Du kan vara säker på att de menar det de säger då!

   • december 4, 2011 kl. 19:07
   • Svara

   Ja, det har du helt rätt i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.