Leila bakar

Stötte på Leila Lindholm på TV i går, hon bakade som vanligt en massa onyttigheter i sitt program ”Leila bakar”. Är det bara jag som tycker att hon inte gör sig bra alls som programledare? Det känns så himla tillgjort och oärligt. Dessutom visar hon inte sin bästa sida när hon har mittbena och de filmar hennes hårbotten hela tiden – det ser väldigt tunt ut på sina ställen. Programmen jag har sett tidigare slutar ofta med att hon sitter i någon hängmatta och käkar kakor, eller moffar paj.

Vintrig rabarberpaj med kardemumma. Leila bakar.

Som om det är något att eftersträva, först baka i fyra timmar, och sedan äta upp det. Urrrk. Överlag verkar det som om folk som är intresserade av att baka äter väldigt mycket mer onyttigheter än vad som är bra. För inte slänger man väl något, tvingar man sina nära och kära att äta upp allt? Många verkar ju inte kunna låta bli att äta om det finns. Men ta bort det då! Baka det inte till att börja med!

För övrigt vill jag tillägga att jag gillar att baka. Men att äta bakverk, njaaee. Jag är nästan alltid hungrig så jag föredrar mat. Om jag åt så mycket jag ville, av vad jag ville, skulle jag vara betydligt större än Leila. Hon påstår i nästan varje program av ”Leila bakar”, att man blir glad av att äta hennes fettsocker-kreationer, men om det är lycka kan jag lika gärna skjuta mig i huvudet nu.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/leila-bakar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluradecember 8, 2011 kl. 13:23
  • Svara

  Men jisses! vakande du på helt fel sida idag? 🙂
  Tycker dock rätt lika med du om Leila. Speciellt det där när hon kikar upp lite snett sådär och småler – sååå irriterande! Och även mitt socker- och kakälskande flickebarn reagerar över allt socker hon häller i varenda grej hon gör.

   • december 8, 2011 kl. 13:54
   • Svara

   Jajamen 😀 Det hon gör är säkert väldigt gott, men det räcker med att hon gör böcker. Eller går en charmkurs.

  • sugarhearteddecember 9, 2011 kl. 14:02
  • Svara

  Nu har jag aldrig sett det där programmet, men jag tycker ärligt talat det är ganska skrämmande hur lycka anses komma från socker, eller ja, från ätbara saker överhuvudtaget. Okej, mat är en väldigt stor källa till glädje för mig då det smakar gott, är trevligt att läsa om och tillaga, samt äta ihop med andra… jag är verkligen intresserad av matlagning och matkultur. Men att mat gör en lycklig, det är väl ändå lite att ta i. Speciellt farligt tankesätt är det ju när man inte talar mat, utan verkligen snackar socker.

  Visserligen påverkar socker kroppens signalsubstanser på samma sätt som knark kan göra, så det är förståeligt att man finner lycka genom att äta bakverk… men om man inte inser att det är problematiskt blir jag seriöst rädd. Socker är knappast hälsosamt och bör intas i mycket små mängder. Jag tycker att det är skittrevligt att ha småkaksbuffé med vänner, men jag föredrar att inte ha det särskilt ofta. Det är ju redan socker i så mycket mat (äckligt). Denna december har det varit kakor och liknande nästan varenda dag p.g.a. födelsedagar, advent och sådant, och jag märker hur kasst jag mår av sockret. Tyvärr är det lätt att bli beroende av socker och det kan verkligen vara skitsvårt att sluta, speciellt om man som jag hetsätit mycket förut, så nu är jag nästan på väg tillbaka till hetsätning. Och ironiskt nog, medan jag skriver detta om mitt hat mot socker, har jag en påse kakor på bordet. ÅH HERRE GUD.

   • december 9, 2011 kl. 14:59
   • Svara

   Haha! Jag har samma inställning som du till mat – det är gott och kul, och nödvändigt! Och visst, snabba kolisar har hjälp mänskligheten framåt, rent historiskt sett. Men att koppla socker med lycka är som sagt farligt. Det finns tillräckligt många som har ett problematiskt förhållningssätt till mat, och det är så duuuumt att spä på det! Till fest, fine, men inte mer. Blä.

  • Tatianajanuari 24, 2012 kl. 10:17
  • Svara

  Leila k*****r nästan med kameran. Osnyggt

  Jag ids inte titta på alla dessa cupcakes, kakor, pajer mm. Fram för riktig mat !!

   • januari 24, 2012 kl. 10:32
   • Svara

   Hahaha, ja, eller hon försöker nog i alla fall men misslyckas… Håller med dig, jag blir bara äcklad av henne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.