Menlösa barns dag

I dag är det värnlösa barns dag, som fram till år 2000 kallades för menlösa barns dag. Det kan låta lite dumt, vi förknippar ju oftast menlös med poänglös eller intetsägande, fast det betyder snarare oskyldig (på franska heter dagen Fête des Innocents). I och för sig borde kanske menlösa människor ha en egen dag, precis som kanelbullar och all annat skit som får en egen dag. Varför har inte idioter en egen dag, när det finns så himla många av dem?

Idiot

Ska åka till min fina farmor en sväng i eftermiddag. Hon fyller år i dag, 93 stycken närmare bestämt! Vi ska fika lite tillsammans med resten av släkten (som inte är så stor), prata och ha trevligt en stund. Så det blir bara halvdag på jobbet i dag – skönt, för jag är dödstrött. En del återvänder pigga och utvilade till jobbet efter en långhelg, för mig var det tvärtom. Bara tre dagar kvar tills jag kanske får vila, och då är det nyårsafton…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/menlosa-barns-dag/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tantiluradecember 28, 2011 kl. 09:38
  • Svara

  Lilla Stumpan, vad kan man göra för att du ska bli piggare. Ja, jag vet att jag härifrån inte kan göra så himla mycket mer än att önska att du du blir det och att ontet ska bli pyttelite ynk snart och sen försvinna helt.Så nu gör jag det, önskar allt bra till dig och att du ska ha en trevlig kalasdag med farmor!

   • december 28, 2011 kl. 10:27
   • Svara

   Tack snälla! Lovar i alla fall att ha det riktigt trevligt i dag, resten tar vi som det kommer!

  • Tofflandecember 28, 2011 kl. 09:40
  • Svara

  Hälsa farmor och gratta från Tofflan! Och var rädd om dig, nu börjar jag bli mamma-tjatig snart…

   • december 28, 2011 kl. 10:28
   • Svara

   Haha, åh nej, inte mammatjat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.