Pepparkakor

Jag kom att tänka på hur gott det vore med kladdkaka med pepparkakssmak. Frågade älskaren R vad han trodde om idén, och han berättade då att han fick ett infall att köpa pepparkaksdeg häromdagen, bara för att det är så gott (för alla vet ju att degen är godare än de färdiga kakorna). Så en kladdkakevariant kan nog gå hem här. Halva inne.

I alla recept jag har sett används påsar med färdigblandade pepparkakskryddor, men det verkar dyrt och onödigt när jag faktiskt har alla kryddor hemma, var för sig. Fast man ska inte ta spiskummin i stället för kardemumma, som jag gjorde här.

kryddor till pepparkakor

Ska modifiera nåt gammalt kladdkakerecept och skapa magi. Eller nåt. Lingongrädde till, kanske? Jag gillar inte vispad grädde, eller feta mejeriprodukter överlag. Bläää. Men R har någon sorts lingonfetisch. Han påstår att det passar till allt utom sushi.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/pepparkakor/

3 kommentarer

 1. Om det finns homosexuella pipparkakor är jag på!

 2. Alltså pipparkaksFORMAR med homosexmotiv.

   • on december 5, 2011 at 20:17
   • Svara

   Har tyvärr inte sett några! Däremot kan man ju bygga ihop vanliga pepparkaksgummor, eller skära på fri hand… 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: