Proteser blir protester

Nu händer det igen! DN skriver om en man som fått båda benen amputerade, som nekas permobil med motiveringen: ”Det är osäkert om funktionsnedsättningen är bestående”. Öh, jaha, ok. Jag är helt säker på att människors ben inte växer ut på samma sätt som en sjöstjärnas. Och även om han får proteser i dag lär han ju inte kunna gå på dem dygnet runt, men då kanske det räcker med rullstol. Heja Sverige!

Apropå benproteser, läste i nyheterna för ett par månader sedan om en kille som blev dömd för för rattfylla och olaga vapeninnehav. Han blev dömd till att ha elektronisk fotboja, det var bara det att han fick den på sin benprotes. Han lurade helt enkelt vakterna som satte på den, genom att ha ett bandage på protesen. Sedan lämnade han protesen hemma och var ute som vanligt. Det hela upptäcktes först när killen åkte fast igen, varpå vakterna fick sparken.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/proteser-blir-protester/

2 kommentarer

  • Xantisdecember 1, 2011 kl. 17:04
  • Svara

  man upphör aldrig bli förvånad över vilka konstiga motiveringar som kan ges…

  • december 1, 2011 kl. 17:07
  • Svara

  Verkligen inte! Läste nu att de påstår att det handlar om en felformulering, men jag fattar inte hur de, av alla, i så fall lyckas så dåligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.