Recept på pepparkakskladdkaka

Eftersom jag hade halva inne efter att ha bjuppat på pepparkakskladdkaka, helt vanlig kladdkake-smet med pepparkakskryddor, och har fått en hel del förfrågningar på receptet, så får ni väl det då!

Pepparkakskladdkaka

 • 100g smör
 • 2 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 2½ dl vetemjöl
 • 1½ msk kanel
 • 1½ msk kardemumma (inte spiskummin som jag tog av misstag…)
 • 1 msk malen ingefära
 • ½ msk malen nejlika

Smält smöret. Mät upp alla torrvaror. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan smöret och mjölblandningen. Rör försiktigt bort eventuella klumpar. Smörj och bröa en form (ungefär 21cm i diameter) och grädda i ca 15 minuter i 200 grader mitt i ugnen. Själva smeten känns väldigt kryddstark, men det blev riktigt bra när den var färdig!

Lingonsylt är gott till. Eller glass. Eller grädde. Eller varför inte lingongrädde? Eller inget alls. Så, varsågoda! Pepparkakskladdkaka passar finfint till adventsfikat eller i stället för andra risiga efterrätter på julen. Gillar ni andra smaker än choklad på kladdkakor kan jag även rekommendera min finfina citronkladdkaka, som är riktigt ljuvlig och citronig – ni hittar receptet här!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/12/recept-pa-pepparkakskladdkaka/

4 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Tror du man kan ha hallon till? Ska ha Blakk Metal Fest vid vintersolståndet och tänkte då bjuda på en kladdkaka med hallon, skuren som ett pentagram. Hallonen ska då rinna ut i kakan och symbolisera blod (låter helt sjuk nu, men denna fest är enbart en ironisk drift med hardcore black metal-snubbar), så jag vill liksom inte skippa dem. Men den här kakan låter ju förbannat god. Och det enda tillfället jag kan tänka mig att baka den är vid festen, för annars kommer jag att äta upp allting själv. :O

   • on december 9, 2011 at 15:03
   • Svara

   Det kan man! Haha, det låter ju hur coolt som helst! Om man gillar ädelost kan man röra ihop det med lite crème fraîche (kräm ofräsch) och ha till också, men det ser inte alls lika coolt ut.

   1. Den röran kan iofs få symbolisera den obligatoriska corpse painten. 😛 Får se hur jag gör!

     • on december 9, 2011 at 16:37
     • Svara

     Mmm, så frestade det låter! 😉

 1. […] finns här för er som […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: